Reklamer

Ny tollstasjon uten politiet

Det var en gledelig nyhet når regjeringen kunngjorde at det skulle bygges ny tollstasjon på Ørje. En av landets mest traffikerte grensepasseringer her i landet. Så fikk jeg høre her for noen dager siden at når man hadde planlagt det nye bygget på Ørje så hadde man «glemt» eller bevisst utelatt plass til politiet. Tiltross for at politiet har mange arbeidsoppgaver knyttet til grensen, og at toll og politi arbeider godt sammen for å beskytte og passe på våre grenser og slå ned på grensekriminalitet.

Jeg tok opp saken med Justisministeren. Svaret kom i dag og jeg ble mildt sagt forundret. Kort og godt sier statsråden at politiet har ikke plass i det nye bygget. Men at «Statsbygg har tilbudt politiet lokaler i en tidligere garasje/lagerbygning, noe Østfold politidistriktet ikke har funnet formålstjenlig.». Nei det skjønner jeg godt. Her ønsker man altså å plassere politiet i en garasje? Hva er dette for noe? Svaret fra statsråden inneholder ingen kritikk mot de som har vært ansvarlig for denne prosessen.

Men den angivelige «gladmeldingen» er som følger: «Tollvesenet har informert Østfold politidistrikt om at det er søkt om utbygging av et byggetrinn 2 og at politiets arealbehov i kontrollbygningen eventuelt kan dekkes gjennom en slik utbygging. I forbindelse med et eventuelt byggetrinn to forutsetter jeg at Politidirektoratet og Østfold politidistrikt har en løpende dialog med tollvesenet for å sikre best mulige fremtidige arbeidsforhold på tollstasjonen.».

Så nå må vi altså vente på et byggetrinn 2. Vente på penger til et nytt bygg. Og da kan kanskje politiet få plass. Jeg blir snart målløs. I år 2013 burde det være en selvfølge at politiet også tas med i denne type prosjekter. Hvor mange år skal vi vente på dette? Det gjenstår å se. Det jeg i hvert fall vet er at i privat sektor hadde slike tabber fått konsekvenser.

20130319-173814.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. Har svenskene politi på deres side?

  Svar
 2. Krister Peterson

   /  19. mars 2013

  Varför inte ge Norska Tullen samma befogenheter som den Svenska Tullen har, då behövs ingen Polis vid gränsen, Svenska Tullen har större befogenheter än Svenska Polisen har!

  Svar
  • Det er er godt forslag, og helt i tråd med det FrP har foreslått en rekke ganger. Vi har kun fått støtte fra H. Så inntil vi får til flere fullmakter for tolletaten er det viktig å tilrettelegge også for politiet på tollstasjonen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: