Reklamer

Ikke mine penger, så er det så farlig da?

Fredag gikk regjeringen inn for utbyggingen av gassfeltet «Aasta Hansteen» som krever investeringer på over 30 milliarder kroner. I tillegg kommer investeringer på 24 milliarder kroner til en gassrørledning.

Av dette har Statoil allerede inngått kontraktsforpliktelser til en verdi av 19,5 milliarder kroner, ifølge opplysninger VG har fått fra Olje- og energidepartementet.

Kontraktene ble inngått før saken i det hele tatt har kommet til institusjonen som skal vedta prosjektet – Stortinget. Med velsignelse fra statsråd Ola Borten Moe og hans kamerater. Ganske spesielt at disse politikerne har så enkelt forhold til å bruke penger uten å følge spillereglene, men er kanskje ikke så farlig når det er andre penger…

I Norge er det slik at det er Stortinget som bevilger penger som skal brukes over statsbudsjettet. I Norge har vi også en flertallsregjering som tydeligvis ikke lenger, og har vel heller ikke brydd seg på lang tid, om hva Stortinget måtte mene eller gjøre. Nikkedukkene i røde og grønne farger som sitter på sine plasser i stortingssalen gjør jo uansett hva Jens ber de om.

Dette utgjør allikevel et problem for demokratiet. Vi snakker om enorme investeringer, på vegne av innbyggerne og skattebetalerne. Investeringer som Stortinget helt sikkert kommer til å si ja til, også med stemme fra oss i opposisjonen. Men det at regjeringen har interne samarbeidsproblemer som gjør at saker tar ekstra lang tid skal ikke medføre at man ikke lenger følger de spilleregler som gjelder.

Regjeringen tar seg til rette. Nok en gang. Burde være noe de fleste nyhetsmediers kommentatorer burde bruke søndagen på. Men her i landet blir nok denne nyheten snart bare en notis.

20130407-121334.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

10 kommentarer

 1. Hei Ulf, her er et par vedlegg som forteller om hvor ille det er med en
  opposisjonon der de fleste sover og en mediestand som klapper inn alt
  som kommer fra de rødgrønne, fordi over 80 % befinner seg minst like
  langt til venstre.
  Fortsett å hamre på dette, men vær saklige, så dere ikke trår over og
  blir tatt for bløff.

  Svar
 2. Ivar Røvhaug

   /  9. april 2013

  Du virker så bitter, Leirstein. Misliker du demokratiet? Du vet vel at et flertall av de som avga sin stemme ønsker den sittende regjering?

  Svar
  • Hei Ivar, bitter nei. Men det er opposisjonens rolle å følge med på hva regjeringen foreta seg, og det er vel også slik at i mange saker er vi rett og slett uenig 🙂 Forøvrig tar du også feil, de fire opposisjonspartiene fikk i 2009 ca 70.000 flere avgitte stemmer enn de 3 rødgrønne partiene. Men pga valgordningen fikk de flertall av representantene i stortinget.

 3. Ivar Røvhaug

   /  9. april 2013

  Valgordningen er demokratisk vedtatt. Nok et angrep på demokratiet fra din side.

  Svar
  • Det var en innsiktsfull kommentar… Hvis man er uenig i et demokratisk vedtak er man imot demokratiet…

 4. Ivar Røvhaug

   /  9. april 2013

  Det blir bare en smule ynkelig å skylde på valgordningen som er et resultat av et lovlig fattet vedtak. Jeg forstår godt hva denne bloggen går ut på. Det er raljering med de seriøse aktørene i norsk politikk. Sånn sett duger den.

  Svar
  • Har ikke skyldt på noe jeg. Det var du som påsto at flertallet av de som avga sin stemme forrige valg stemte rødgrønt. Og det var altså ikke tilfellet. Så jeg korrigerte din feilopplysning.
   Forøvrig er ytringsfriheten endel av demokratiet. Herlig ikke sant?

 5. Ivar Røvhaug

   /  9. april 2013

  Ja, ytringsfriheten er en viktig del av demokratiet. Sensur og knebling av meningsmotstandere, vil vi ikke være bekjent av.

  Svar
 6. Den forrige valgordningen var også demokratisk vedtatt, så hvorfor ble den endret? Jo, fordi den ikke gir et korrekt og demokratiskbilde av valgresultatene. Statistikken viser at bak hver stortingsrepresentant fra Finnmark står 7409 stemmer bak, mens i Akershus er tallet 17957. Dette var i 2005,mens i 1981 var tallene 10240 og 23001, så kan du regne ut om det er er blit mere eller mindre demokrati eller kanskje hver stemme burde telle likt uansett fylke?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: