Reklamer

Livsvarig fengsel ja takk!

Baneheia-dømte Jan Helge Andersen kan om kort tid være en fri mann. I Norge er det slik at kriminalomsorgen skal vurdere prøveløslatelse ved utholdt 2/3 soningstid.

19. mai 2000 ble to små jenter voldtatt og drept av Andersen og kameraten Viggo Kristiansen. For dette var straffen som følger: Andersen fikk 19 års fengsel og Kristiansen 21 års forvaring.

For det første mener jeg dette er alt for lav straff. Når man gjør noe så forferdelig mener jeg at de som utførte mordene skal sitte inne resten av livet. Alle mener at terroristen og morderen som sto bak 22. juli 2011 aldri skal ut av fengsel. Hvorfor skal disse to ut igjen?

Og etter 22. juli-rettssaken har vel alle sett hvor tilfeldig og slett arbeid enkelte psykologer gjør. Hvordan kan vi stole på at de skal gjøre en god jobb denne gangen?

Nei. Jan Helge Andersen har ikke noe ute i det fri å gjøre. To små jenter fikk ikke oppleve livet. Det bør ikke morderen heller gjøre.

20130420-090652.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

4 kommentarer

 1. Arild M. Johansen

   /  20. april 2013

  Livsvarig fengsel = fengsel livet ut, så enkelt bør det være. Hvis ikke må man slutte å kalle det livsvarig fengsel. Når begrepene blir misbrukt på denne måten, da er det ikke rart at folk mister troen på vårt rettssystem. I dette landet blir det tatt mer hensyn til de som begår forbrytelser, enn ofrene. Jeg håper og regner med at den nye regjeringen etter høstens valg også vil gjøre noe for endre dette, slik at vi får et rettssystem i tråd med folks rettsoppfatning. Med et stortingsflertall bestående av H og Frp, skulle ikke det by på noen problemer.

  Svar
 2. Gunnar Celius

   /  20. april 2013

  Livsvarig er et tøyelig begrep. Noen lever til de er over 100, andre dør allerede ved fødselen, eller som de to jentene som det er snakk om i denne bloggen, de levde kun til de knapt var åtte år gamle.

  Livsvarig straff må få samme forståelse som vi oppfatter hvor individuelt et liv kan være. Gi også livsvarige straffedømte det sanne ansikt om denne oppfatningen. Hvordan i all verden kan det ha blitt bestemt at et livsløp er standarisert til 21 år? La dem sitte inne til de dør! Først da kan man kalle det for livsvarig straff.

  Men jeg opplever at domstolene i stadig større grad dømmer noen kriminelle med ordene «lovens strengeste straff, 21 år -tjueen år-» isteden for å bruke begrepet «livsvarig fengsel». Derfor må livsvarig straff gjeninnføres i takt med folkets forståelse om hva som virkelig er livsvarig.

  Svar
  • Gunnar Celius

    /  20. april 2013

   Jeg har en sykdom som jeg fikk i 1988 og som legen sa var livsvarig. Altså for 25 år siden.

   I følge «norsk standard» for «livsvarig», skulle det altså tilsi at jeg kunne slutte med medisiner for fire år siden og være sykdomsfri…? Det har imidlertid gått 25 år siden diagnosen. Sykdommen er der fortsatt og jeg tar stadig de samme medisiner for den. På BLÅ resept…

 3. Liv Leirstein

   /  20. april 2013

  Veldig bra, som vanlig! mams

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: