Reklamer

Ja til konkurranse også på DNA

I dag skal Stortinget behandle et forslag fra Fremskrittspartiet og Høyre hvor man ber regjeringen umiddelbart å legge til rette for at flere akkrediterte aktører kan analysere DNA i straffesaker, med sikte på å oppnå økt rettssikkerhet og kvalitet i rettspleien.

Justiskomiteen har behandlet saken, som er basert på et representantforslaget fra Høyre, og jeg er saksordfører. Dette er et forslag som FrP og Høyre har vært enig om i flere år, og nok et eksempel på en sak vi må vente til et nytt stortingsflertall for å la fornuften seire. For hvorfor skal det offentlige ha monopol på dette?

Bakgrunnen for forslaget er ønsket om å sikre bedre rettssikkerhet og kvalitet i etterforskningen. Det er fornuftig at det etableres et alternativt miljø i Norge innen slik analyse. Også hensynet til maktfordeling innen denne type analysearbeid taler for forslaget.

Det er viktig å kunne ha flere aktører som kan analysere DNA. Dette vil sikre raskere behandling, økt ressursutnyttelse og bedre utvikling av metoder og kontroll. Det må være et mål at man skal få mest mulig ut av de pengene som bevilges fra statsbudsjettet til ulike offentlige formål.

Konkurranse har vist på alle områder hvor dette er innført at man får større muligheter til sammenligning og mer åpenhet om hva man bruker offentlige penger på. Konkurranse fremmer også økt effektivitet, og det er tross alt bred enighet i Stortinget om dette da ingen regjering har foreslått å avskaffe konkurranse på store samfunnsområder hvor det er innført. For øvrig er det på dette området med DNA-analyser en betydelig restanse, og det faktum at slike analyser tar uforholdsmessig lang tid, svekker fremdriften i viktige straffesaker.

Allikevel ønsker den rød-grønne regjeringen å stemme ned forslaget. På nok et område med kø prioriterer sosialistene systemet fremfor det fornuftige.

20130429-124620.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Ivar Røvhaug

   /  30. april 2013

  Dagens tilbud fra Prøveservice AS:

  DNA-analys kr 350. Få svaret direkte til din mobiltelefon!
  Fingeravtrykk kr 299. Få svaret mens tyven venter.

  Ingen prøve er for liten og ingen for stor for Prøveservice AS.

  ======================================================

  Extra-tilbud, KUN idag: Pent brukte latexhansker og munnbind kr 9,90 pr. dusin. Løp og kjøp!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: