Reklamer

Stadig flere asylsøkere

Myndighetene melder nå om økning i antall asylsøkere som kommer til Norge. Så tydeligvis var det ikke mye innhold i alt pratet til AP om at de hadde strammet inn og det skulle bli færre asylsøkere.

Så langt i år er økningen på 20 prosent. Og Norge skal være best i klassen, og derfor øker regjeringen pengebruken til dette i revidert statsbudsjett. Ca 300 millioner ekstra blir nå bevilget for saksbehandlingen knyttet til den økte asylstrømmen.

For det første undres jeg alltid over at når det gjelder denne type formål da har regjeringen råd. Hører aldri regjeringen gi beskjed om at vi har ikke råd til å ta i mot flere. På en rekke andre områder er «økonomisk styring» visstnok veldig viktig, men kommer det asylsøkere som skal få behandlet sine søknader så kommer også pengene. Her kan tydeligvis pengene følge «brukerne», men ikke innen eldreomsorgen…

For det andre tviler jeg sterkt på at en stor andel av de som kommer er asylsøkere, selv om de søker asyl. En som søker asyl gjør dette for at vedkommende mener man trenger beskyttelse mot et regime eller forfølgelse av andre i sitt eget hjemland.

For hvem søker asyl i Norge nå om dagen. De største gruppene er mennesker fra Somalia og Eritrea. Man trenger da virkelig ikke å reise hele veien fra Afrika til Norge for å få beskyttelse. Man passerer en rekke andre land på veien. Sågar er det flere land på det afrikanske kontinent hvor man har fred og demokrati.

Jeg er derfor helt klar på at disse som kommer er primært økonomiske flyktninger. Og det er lov å ønske seg til Norge, et rikt land. Men når de da misbruker asylordningen er det bare å returene disse menneske umiddelbart. Hvis de er asylsøkere så har de uansett vært i et annet land i Europa før de kan komme seg videre til Norge, og da skal de uansett søke asyl der de ankom først.

Avslutningsvis er det jo også pussig at den største gruppen som nå kommer er fra Somalia. Den norske regjeringen bruker nå flere titalls millioner norske skattekroner på å bygge opp demokratiske institusjoner i Somalia, siden det nå er fred. Da antar jeg at ingen lenger trenger å flykte fra landet og søke asyl? Hvis det ikke er økonomisk motivert da.

20130509-115303.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

7 kommentarer

 1. Reidun Bugge

   /  9. mai 2013

  Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Sint og frustrert er det iallefall legalt å være. De menneskene i vår verden som det er virkelig synd på, og som vi bør hjelpe så godt vi kan , – de kommer aldri hit. De «sitter i klisteret» i nød, sult, voldsituasjoner og fattigdom. De har ikke penger til å reise eller bestikke seg frem lange veier og gjennom mange land. Selvsagt skal vi hjelpe vanskeligstilte mennesker også her hjemme, men blåøydhet og snillisme må det vel en gang bli slutt på! Her hjemme har regjeringen millioner og milliarder å bruke på asylsøkere og ulovlige innvandrer som burde vært returnert før de kom hit (iallefall med første fly ut igjen), mens vi ikke har råd til å ta vare på krisesentre, syke, gamle, veier og infrastruktur på en skikkelig måte. Ber regjeringen om å bli byttet ut ved første valg?

  Svar
 2. Bjarne Gudmund Tangen

   /  12. mai 2013

  Men Frp vil jo at Norge skal etterleve sine «internasjonale forpliktelser» og ta i mot asylsøkere, kvoteflyktninger osv. Dere vil i tillegg ha åpne grenser ved EØS- og Schengen avtalene og ha fri flyt av arbeidsinnvandrere.

  Blir det ikke litt dobbeltmoralsk å sutre over slike ting når dere ikke har en troverdig politikk for å stanse galskapen?

  Frp vil i tillegg satse mer på å «integrere» somaliere osv. Problemet er bare at somaliere har en gjennomsnittlig IQ på 68 i følge forskningen til professorene Tatu Vanhanen og Richard Lynn (IQ and The Wealth of nations, 2002) og (IQ and Global inequality, 2006) og dermed er de umulige å «integrere» i et samfunn som det norske.

  Svar
  • Hei Bjarne, ja jeg synes Norge skal ta imot kvoteflyktninger. Og at disse skal tilbake til sitt hjemland når det blir fred i opprinnelseslandet. Og ikke noe demokratisk land kan nekte å ta imot en som søker asyl. Men vi kan gjøre som bl.a Tyskland; rett i lukket mottak og 48 timers saksbehandling. Og mitt poeng med bloggen er at enkelte, f.eks fra Somalia trenger vi ikke bruke mange timene på. Fred i Somalia og ergo kan søknad om asyl avslås.
   FrP ønsker strengere grensekontroll. Det er fullt mulig i Schengen. Dessverre bruker ikke regjeringen disse mulighetene.
   Arbeidsinnvandring fra EU synes jeg er helt ok, men vi er nødt til å sørge for at disse ikke får de samme rettighetene uten å bidra. Dette er også fullt mulig å stramme inn gjennom EØS-avtalen. Dessverre gjør ikke regjeringen heller på dette området noe.
   Så de som ønsker en strengere innvandrings- og asylpolitikk må stemme FrP. De som vil ha dagens system kan stemme de andre partiene, for de er enig – med Ap og Høyre i spissen.

   Det å diskutere IQ basert på rase trodde jeg var et tilbakelagt stadium, så en slik debatt er jeg ikke interessert i. Har f.eks møtt nok dumme nordmenn i mitt liv til å tro at vettet og dumhet er likt fordelt i verden.

 3. Bjarne Gudmund Tangen

   /  12. mai 2013

  Så vidt jeg vet tar ikke Japan i mot asylsøkere og kvoteflyktninger. Så det er fullt mulig for et demokrati å stanse denne galskapen og ødeleggelsen av samfunnet vårt.

  Når det gjelder rasebiologien så tyder all forskning på at du tar feil: det finnes omfattende genetiske forskjeller i mellom de ulike menneskerasene. Et av utslagene dette gir er f.eks at i USA i 2005 ble det begått over 37 000 voldtekter utført av svarte menn mot hvite kvinner, mens det motsatt var under 5! ( http://www.davidduke.com/?p=2111 )

  Jeg synes det er veldig trist at Frp seiler under falskt flagg og lurer det norske folk til å tro at dere utgjør en opposisjon mot denne innvandringen som ødelegger land vårt og fremtiden til våre norske barn. Ting kommer ikke til å bli noe bedre med en Frp/Høyre regjering.

  Svar
  • Hei igjen Bjarne,
   Jo da Japan tar imot søknader om asyl. Men de er relativt strenge på hvem som får opphold. Og like streng mener jeg Norge også skal være. Slik som f.eks Finland. Nevnte land har inngått de samme internasjonale avtalene som Norge, men man hører ikke at Japan og Finland beskyldes for noe «kriminelt». Derfor mener jeg Norge kan stramme kraftig inn, og det tiltross for de avtalene vi har inngått.

   Derfor mener jeg også at FrP ikke seiler under noe falskt flagg. Vi ønsker en betydelig innstramming. Og hvis ikke vi får gjennomslag for det i eventuelle regjeringsforhandlinger så mener jeg at da går ikke FrP i regjering.

   Når det gjelder det andre du omtaler så mener jeg dette er tvilsom forskning, som ihvertfall ikke jeg vil sette min lit til.

 4. Bjarne Gudmund Tangen

   /  12. mai 2013

  Den voldtektsstatistikken ovenfor er basert på offisiell statistikk i fra det amerikanske justisdepartementet.

  Når det gjelder forskjeller i IQ så har blant annet nobelprisvinner og «genforskningen far», James Watson uttalt følgende;

  » I am inherently gloomy about the prospect of Africa” because all our social policies are based on the fact that their intelligence is the same as ours – whereas all the testing says not really.»

  Men nå skal jeg ikke plage deg på bloggen din mer. Takk for at du tillater frie ytringer. Og jeg håper virkelig for Norge og nordmenn sin fremtid at Frp legger seg på din linje i dette spørsmålet som er det absolutt viktigste for vår fremtid.

  Svar
  • Hei igjen!
   Føler ikke det er å bli plaget! Setter pris på innspill 🙂
   Så kan det være at vi er litt uenig, men når det gjelder viktigheten av en strammere innvandrings- og asylpolitikk så tror jeg vi er helt enig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: