Reklamer

Eldreomsorg med mangler

Hver eneste uke hører vi i media om saker som forteller oss at eldreomsorgen ikke skinner. Senest ut nå var saken om Ellen. Ellen på 94 år ble liggende i sitt eget oppkast og avføring. Helt forferdelig. Får vondt langt inn i sjelen av å lese og se denne saken.

Eldreomsorgen (hjemmebasert eller i institusjon) her i landet er en kommunal oppgave. Stortinget bevilger ikke penger til eldreomsorg, men til kommunene. Deretter skal kommunene løse oppgaven med å gi en verdig omsorg.

Det meste som gis av eldreomsorg i kommunal regi er bra. Mange flotte og flinke ansatte gir god og verdig omsorg. Samtidig er det stadig mange mangler og episoder som ikke skulle ha skjedd. Men det skjer. Det skjer at pleietrengende ikke får den omsorgen de har krav på.

Det at vi stadig ser mangler i eldreomsorgen forteller ihvertfall meg at vi bør gjøre noe annerledes. Jeg har tror på at den enkelte skal ha valgfrihet. Frihet til å velge og velge bort. Kan man ikke velge selv, så skal pårørende kunne velge bort tilbud som det bl.a. Ellen opplevde. Da må pengene følge den enkelte, og ikke gis direkte til kommunen.

Vi må ha en norm for bemanning. Vi må ha faglig kvalifiserte pleiere, som gis en skikkelig lønn. Ergo må vi bruke mer penger på omsorgssektoren.

Rettigheter for eldre som er pleietrengende må lovfestes. Slik at man får rettigheter, som man også kan henvise til hvis man ikke får et tilbud. Og dermed får det konsekvenser for den enkelte kommune hvis man ikke sørger for et kvalitetsmessig riktig tilbud.

De andre partiene går til valg på å beholde dagens system og organisering for eldreomsorgen. FrP går til valg på å endre det som ikke fungerer. Fordi de som trenger tjenestene og de som arbeider i eldreomsorgen fortjener bedre.

20130514-210646.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

 1. Ivar Røvhaug

   /  19. mai 2013

  Jeg vet ikke om du husker hvordan Jern-Erna sultefôret kommunene da hun var kommunalminister? Hun fikk sin støtte fra ditt parti. Skal man unngå en repetisjonsøvelse, må man naturligvis unngå et regjeringsskifte.

  Det er langt mellom liv og lære i «borgerlig» politikk, vet du.

  Svar
  • Jo, derfor viktig med et sterkt FrP som nå i tråd med vårt program vil kreve mer penger til velferden som gis i kommunene. Betydelig forskjell i Stortinget de siste årene mellom hva FrP foreslår og H foreslår til kommunene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: