Reklamer

Mitt innlegg på landsmøtet

Jeg har i dag på FrPs landsmøte argumentert hvorfor jeg mener at EØS-avtalen må erstattes av en ren handelsavtale. Jeg er veldig glad for at redaksjonskomiteen i dag har fremmet et forslag som i klarere ordelag sier klart i fra at vi må få reforhandlet deler av avtalen.

Til dere som følger meg vil jeg her få poste innlegget jeg holdt. Kjør debatt!

Tale til FrPs landsmøte 2013:
Dirigenter,
Kjære landsmøte!

Fremskrittspartiet er et liberalistisk parti og derfor hilser vi frihandel velkomment! Gjennom frihandel vil konkurransen blomstre og innbyggerne vil få flere valgmuligheter og mer reell makt!

Men det har forundret meg i mange år at vi i dette partiet har hatt en nærmest nesegrus beundring av EØS-avtalen.

Denne avtalen er ikke en frihandelsavtale. Den er i realiteten et medlemskap i EU, men uten stemmerett. På området etter område endres norsk lov, etter hva EU finner det for godt. Og Norge dilter etter. Beste gutten i klassen.

Vi har nå kommet i den situasjonen at 500 millioner europeere har fått tilgang til Norges velferdsordninger. Hvem tenkte på det når man sluttet seg til EØS-avtalen? Trolig veldig få. Men nå er det en realitet. Og situasjonen har nå blitt slik at de andre partiene på Stortinget har vedtatt tidenes pensjonsran. For å tilpasse norsk pensjon og trygd til de nye økonomiske realitetene heter det. Ja, realiteten er at Norge snart har trygdeordninger som eksportartikkel nr1 foran olje og gass. Norske pensjonister og kommende generasjoner skal altså straffes fordi europas innbyggere benytter EØS-avtalens rettigheter for å få sendt våre skattepenger nedover kontinentet. Nei, kjære landsmøte, dette kan da ikke være FrPs politikk.

Dette handler ikke bare om trygdeordninger. Dette handler også om tilnærmet fri innvandring til Norge. Mange europeiske land har dårlig grensekontroll. Og når man først har kommet inn i unionen, så valfarter økonomiske innvandrere til Norge. Her kan man søke asyl, eller man kan oppholde seg i skjul. Og tydeligvis leve godt.
Videre har vi mange innvandrede europeere som ikke har rent mel i posen heller. Våre fengsler fylles opp i rekordfart. Av utenlandske statsborgere.
Og jeg skal ikke engang begynne å snakke om den «berikelsen» mange norske byer nå opplever med invasjonen av romfolk og tigging, og dessverre det som kommer i kjølvannet.
Dette er altså prisen det norske samfunn skal betale for EØS-avtalen og åpne grenser.
FrP er for en strengere innvandringspolitikk. Skal vi ha troverdighet må det nå bli slutt på den naive holdningen vi til nå har hatt i EØS-spørsmålet.

Uansett, hovedpoenget er ikke om det mye bra eller dårlig som vedtas i EU. Hovedpoenget er at det norske folk to ganger i folkeavstemning har avvist medlemskap i EU. Og FrP har sagt vi skal respektere folkets dom. Gjør vi det? Med EØS-avtalen er vi så integrert i EU at EU selv uttaler at fremtidig samarbeid med andre land må basere seg på et slikt rammeverk. Hvorfor sier EU det tror dere?

Det at AP og Høyre synes EØS-avtalen er flott for landet sier det meste. Disse to partiene ønsker mest av alt at Norge skal bli medlem i EU. Og gjennom avtalen så er vi tilnærmet det. Det eneste som mangler er godt betalte verv i EU-systemet som mange AP og Høyre-politikere helt sikkert sikler etter.

Selvfølgelig skal vi fortsatt ha handel med EU og Europa. Det har vi hatt i alle år. Og blir det vanskelig å få en annen type avtale med EU? Ja helt sikkert. Men det at noe er vanskelig har det noen gang stoppet oss i FrP? Vi skal på landsmøtet vedta den politikken vi mener er best for landet. Vårt land er best tjent med å slippe overstyringen fra Brussel, og få en handelsavtale. Derfor bør vi også tørre å vedta et slikt standpunkt.

Jeg anbefaler landsmøtet å stemme for dissens nr 20! Stem for Norges frihet, slik grunnloven la til grunn! Det beste jubileum Norge kan få neste år når grunnlovens 200 år skal feires er å slippe overstyringen fra den europeisk unionen.
La meg avslutte med mitt slagord som har brakt meg hell og lykke:
Bruk vett og forstand. Stem sammen med Ulfemann!
Takk!

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

4 kommentarer

 1. Jens Tore Fremmegård

   /  25. mai 2013

  Jeg har aldri forstått hvorfor EØS kalles for en frihandelsavtale. Fri og avtale er jo som regel ikke synonymer.

  Med vår liberalistiske ideologi må vi ha tro på at markedet kan styre mye selv. Tilbud og etterspørsel. Om vi har varer noen vil kjøpe så vil de kjøpe dem uansett. Og om vi trenger varer så kjøper vi dem. Det har vært handel over landegrenser i tusenvis av år før EØS.

  Og med tanke på at den viktigste eksporten vår er olje og laks til helt andre kontinenter enn Europa så ser det jo ut som vi klarer oss fint uten noen særavtale med f.eks Kina.
  Hjelper ikke med frihandelsavtaler når tollsatser begrenser den frie handel.

  Border Security: Australia’s Front Line viser hvordan toll og imigrasjonsmyndigheter jobber i Australia. Der har vi mye å lære. Jeg viser gjerne passet mitt og står noen minutter i kø når jeg reiser til Sverige om det fører til bedre sikkerhet for meg og resten av Norge.

  Bruk vett og forstand. Stem sammen med Ulfemann!

  Svar
 2. dag harald petersen

   /  26. mai 2013

  [?] Flott innlegg om ES til FrPs Landsmte, mai 2013, av deg, Ulf [?] Beste hilsen Dag Harald.

  Svar
 3. Et komplett innlegg til Fremskrittspartiets Landsmøte fra hele Østfold s stortingsrepresentant, Ulf Leirstein. Det er bare å ta av seg hatten for det du kommer med ang både Norge s forhold til EØS og Schengen kontra dette med vårt lands Grunnlovsfeiring. Grunnloven har jo blitt skjøvet til side nettopp pga EØS, Schengen og handlingslammede politikere på Stortinget. Takk for at du er et alternativ til partiformann i FrP, Siv Jensen, i EØS-saken, Ulf ! Folk flest ønsker og tror at FrP også er for nasjonale interreser. Det står Ulf Leirstein for, slik som David Cameron i UK, slik som ministere i Sveits og på Island gjør for sitt folk. Det er meget viktige signaler du står for, Ulf, ikke minst før valgkampen kontra Høyre, partiet som vel ikke har en eneste stortingsrepresentant som er EU-motstander eller kritiker siden hedersmannen Hallgrim Berg. Høyre har ingen Tory er, vi treger flere Tory er fra Fremskrittspartiet. Jeg er stolt av Fremskrittspartiet i Østfold med en kar av Ulf Leirstein s kaliber.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: