Reklamer

Tollvesenet må bli et grensepoliti

Det er på tide at vårt tollvesen blir et fullverdig grensepoliti. I dag er tolletaten underlagt Finansdepartementet. Det sier seg selv at da blir hovedfokuset innkreving av avgifter og toll, og mindre fokus på grensekontroll. Jeg er helt overbevist om at det fremtidige tollvesenet hører hjemme i et nytt departement, Innenriksdepartementet, som må ha overordnet ansvar for sikkerheten til innbyggerne. Fokus for det nye tollvesenet skal være bekjempelse av grensekriminalitet.

Selvfølgelig skal det også i fremtiden kreves inn avgifter og tollsatser, utifra hva Stortinget vedtar av slike skatter. Men i en globalisert verden, med stadig økt kriminalitet som kommer utenfra og inn hit i landet må vi nå tenke nytt.

Alle som kjenner meg vet at jeg er sterkt kritisk til EØS og Schengen. Men selv med disse avtalene er det mye Norge kan gjøre for bedre beskytte våre grenser. De fire friheter som Norge er forpliktet til å følge gjennom EØS-avtalen inneholder ikke en frihet for fri flyt av kriminalitet.

Jeg mener derfor at tollvesenet må få betydelig med ekstra ressurser til å gjøre jobben sin. I tillegg må de få verktøyet. Det er derfor jeg ser for meg at de må få mer politimyndighet. De må få tilgang til datasystemer som i dag er forbehold politiet, de må kunne ha økt politimyndighet ved grensen, de må få sikkerhetsutstyr for å ta vare på våre ansatte i etaten, de må få moderne scannere og økt kameraoveråking av grensene.

Dette er ikke forslag jeg fremmer for å nedprioritere politiet. Men vårt politi har enormt mange oppgaver i dag. Politiet trenger også økte budsjetter. Men da kan en slik økning gå til å trygge hverdagen for folk flest rundt om i vårt langstrakte land og så får tollvesenet trygge hverdagen ved å bekjempe grensekriminaliteten.

FrP har i flere år nå fremmet forslag om å styrke budsjettene til både politiet og tollvesenet. Dessverre blir våre forslag nedstemt. FrP har i flere år fremmet forslag om økt myndighet til tollvesenet. Dessverre blir våre forslag nedstemt. Men etter valget 9. september kan det bli mulig å tenke nytt. Da er det på tide å ta grenseoverskridende kriminalitet på alvor. La de kriminelle bandene fra utlandet bli de store taperne i årets stortingsvalg.

20130610-134618.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Jan-Arvid Lagesen.

   /  10. juni 2013

  Alt du skriver,stöttes fult ut,nå må «Snillismen» vike for sun fornuft…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: