Reklamer

Når kommer en ny boligpolitikk?

I det siste året har jeg hørt at rødgrønne politikere har snakket om behovet for en ny boligpolitikk. SV skulle sågar gjøre dette til en hovedsak i årets valgkamp. Men Stortinget tok sommerferie 21. juni uten at regjeringen benyttet sitt flertall. Det ble ikke fremmet tiltak. Etter 8 år med rødgrønt styre kan vi konstatere: det har blitt vanskelige å skaffe bolig for folk flest.

Regjeringen har innført krav om 15 prosent egenkapital. Skal du kjøpe en bolig til 2 millioner så skal du altså bla opp 300.000 kroner kontant. Hvor mange har dette på sin sparekonto i starten av «voksenlivet»? Så da blir det de med foreldre med penger på bok som kan anskaffe bolig. Ungdom flest, selv de med med god og trygg jobb, ender på leiemarkedet.

Hadde man fått til å bygge flere boliger hadde prisen pr kvadratmeter gått ned. Men også der svikter de rødgrønne. Nye krav til nye boliger i forskrifter sørger for dyrere bolig enn nødvendig. Og stadig innsigelser fra statens forlengede arm, Fylkesmannen, sørger i mange kommuner for at man ikke får bygget et tilstrekkelig antall nye boliger.

De rødgrønne må gjerne si at de ønsker en ny boligpolitikk. Det har de sørget for etter 8 år i regjering. En boligpolitikk som medfører at folk flest ikke kan skaffe seg bolig. Var det meningen? Stoltenberg & Co må gjerne skremme med en blå-blå regjering. De som ønsker å anskaffe en bolig er nok allerede skremt av rødgrønn boligpolitikk. Skremt bort fra boligmarkedet.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

 1. Arild M Johansen

   /  4. juli 2013
  Svar
 2. «En boligpolitikk som medfører at folk flest ikke kan skaffe seg bolig. Var det meningen?»

  Ja.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: