Reklamer

Derfor bør avgiftene reduseres

foreligger tallene for grensehandelen for i fjor. 12 milliarder kroner handlet vi nordmenn for i våre naboland, primært Sverige. Og tallet øker. Derfor bør avgiftene her hjemme reduseres.

Avgiftene her hjemme på alkohol, tobakk og sjokolade bidrar til at de av oss som enkelt kan ta en tur over grensen gjør det. Fordi vi sparer penger. Og norsk landbrukspolitikk med fokus på å hindre konkurranse bidrar til høyere priser her hjemme på bl.a. kjøtt. Og dermed handler vi betydelige mengder av det også når vi tar en handletur over grensen.

Handel over grensen vil nok alltid forekomme. Men norsk avgiftspolitikk bidrar til at rekordmye handles av nordmenn på tur. Når man tidligere reduserte avgiftene på sprit sank grensehandelen og Vinmonopolet økte omsetningen. Så vi vet at reduserte avgifter på «lokkevarer» bidrar til å «flytte» arbeidsplasser hjem. Anslagsvis 12.000 arbeidsplasser bidrar grensehandelen til er etablert i våre naboland.

Fremskrittspartiet ønsker å redusere avgiftene. For at hvert enkelt av oss skal få beholde mer av våre egne penger fremfor å bidra til stadig nye rekordoverskudd i staten. Og fordi det blir rimeligere å handle her hjemme på «bjerget» og dermed sikre norske arbeidsplasser.

20130708-144211.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

  1. Comeback – Marianne Marthinsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: