Reklamer

Stortinget må respektere folkets nei til EU

I 1994 var jeg for at Norge skulle bli med i EU. Heldigvis ble vi ikke det. Takk til de som stemte nei. Jeg gjorde en feil. For å rette på det vil jeg nå gjøre mitt for at vi ikke blir med, fullt og helt, i praksis. For etter mine 8 år på Stortinget er jeg skremt over hvor lett Norge stadig blir med, fullt og helt, i EU.

I 8 år har vi hatt en regjering som har to av tre partier som erklærte nei-partier. Allikevel sier ikke Norge nei til noe som helst som kommer fra Brussel. Stortinget har nærmest blitt bombardert av saker fra regjeringen hvor vi endrer norsk lov for å tilpasse oss EUs lover. Vi er som nasjon like integrert som medlemslandene. Men uten stemmerett. Dog har vi vetorett, men den har ikke regjeringen eller Stortinget ønsket å benytte.

Noen vil si at da bør vi bli med i EU, for å få stemmerett. Mitt svar er at vi må begynne å si nei. Det er å respektere folkeavstemningen fra 1994. Norges befolkning sa nei til medlemskap, men har i realiteten fått det. 7 av 10 sier klart nei til medlemskap. Allikevel sier 7 av 10 ja til å stemme på Ap og Høyre i følge meningsmålinger. Og Ap og Høyre er ikke til å misforstå. De er garantisten for en fortsatt full inkludering i den europeiske unionen. Flere velgere burde kanskje tenke på dette når man skal ta sitt valg. For noen saker er av så stor viktighet at hvis man ikke snur i tide er det for sent. Og i EU-saken er det snart for sent.

Det hjelper heller ikke å stemme SV og SP. I regjeringen har de vist at de har valgt å adlyde AP og EU. Så mye var den motstanden verdt. Taburetter var viktigere.

Jeg er glad for at Fremskrittspartiets landsmøte slo klart fast i vårt nye program for kommende stortingsperiode at FrP vil arbeide for å forbedre EØS-avtalen med sikte på å sikre norske interesser. Avtalen må på enkelte områder tolkes strengere og om nødvendig reforhandles. Spesielt gjelder dette på områder knyttet til eksport av/tilgang til norske velferdsytelser.

Videre slo landsmøtet fast at FrP vil vurdere fortløpende om Norge er tjent med fortsatt medlemskap i Schengen.

Jeg er for frihandel. I verden, inkludert Europa. Derfor vil jeg arbeide for at norsk næringsliv får tilgang til markedene. Men det norske folk sa nei til medlemskap i en politisk union. Det er det på tide at storting og regjering begynner å respektere.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

4 kommentarer

 1. IKKE sten JA parti

  Svar
 2. Jørn

   /  1. august 2013

  Kystpartiet er det eneste partiet som har en troverdig NEI-politikk ovenfor EU.

  Jeg synes du bør ta over ledelsen i Frp Leirstein, kvitt dere med vulgærliberalistene og Bilderbergeren Siv Jensen. Kjemp for Norge og fremtiden til nordmenn, det er virkelig noe som er verdt å bevare og slåss for.

  Svar
  • Carl

    /  2. august 2013

   Også enig med at Siv Jensen ikke holder godt nok fast på de verdikonservative interesser som Hagen holdt ved og som var til landet, samt folkets beste! EØS og EU er et folkeundertrykkende politisk system og nordmenn viser ingen form for respekt ved å la europeiske topp-politikere bestemme hvilke stoffer og eller varer vi skal ha i mathylla vår!
   Ingen lov over grunnloven VÅR!
   NEI TIL EU/EØS og Schengen!!!

 3. Arild Margido Johansen

   /  16. august 2013

  Ser landsmøtet vedtok å vurdere fortløpende om Norge er tjent med fortsatt medlemskap i Schengen. Synd at det ikke ble vedtatt å gå ut av Schengen, det er en tragedie at vi ble medlem, dette er årsaken til at vi i dag oversvømmes av kriminelle fra østeuropa, og at våre velferdsgoder eksporteres til de samme landene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: