Reklamer

Trygghet for folk flest – en av valgets viktigste saker

Den viktigste oppgaven en regjering har er å sørge for innbyggernes trygghet. Dessverre opplever vi at dette er ikke en oppgave regjeringen tar på alvor.

22. juli-kommisjonen slo fast at regjeringen sviktet når det gjaldt som mest. Noe hele Stortinget også har slått fast. Etter dette lovte regjeringen at nå skulle beredskapen prioriteres. Rapporter fra politiet og øvrige sikkerhetsmyndigheter tyder allikevel på at situasjonen i dag stort sett er lik slik den var før terroren rammet Norge. Justisministeren mener hun og regjeringen har levert. Det mener ikke de som arbeider innenfor feltet. Jeg vet ihvertfall hvem jeg stoler mest på.

Trygghet handler om mer enn beredskap. Trygghet handler også om at vi som innbyggere skal trygt bevege oss, uten å oppleve å bli ranet eller slått ned.

Ser man utviklingen er det ingen tvil om at den går i feil retning. Bare denne uken har vi media sett fra hovedstaden saken om Inger Helene (79) som ble robbet på Oslo S. Videre var hovednyheten for et par dager siden at væpnet politiet måtte rykke ut til masseslagsmål to steder i Oslo. Og nå i kveld er det stor politiutrykning etter knivstikking i hovedstaden.

Regjeringen svikter også når det gjelder trygghet i hverdagen. På tide å slippe FrP til i regjering. Det må satses mer på politiet, politiet må få tilgang til moderne utstyr, straffene må skjerpes, kriminelle utlendinger må ut av landet, fengslene må bygges ut og domstolene må få ressurser til å raskere saksbehandling. Trygghet må på dagsorden!

20130827-235613.jpg

Reklamer
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: