Reklamer

Elefant i glassmagasinet

Leder av Fagforbundet i Moss, Hilde Torgersen, alltid lydig når AP-kameratene har styrt Moss uansett hvilke kutt de har gjennomført i kommunens tjenestetilbud, har nå valgt å angripe det at politikerne i Moss har noe frikjøp for å drive politikk. Påtroppende varaordfører fra FrP bør få halvert stilling uttaler hun.

Sjelden har jeg følt at uttrykket «å opptre som elefant i glassmagasinet» er mer treffende. For det er nettopp slik Torgersen oppfører seg. Og mens hun raser rundt i glassmagasinet klarer hun å kaste stein i dette glasshuset samtidig.

Fagforbundets leder har i en årrekke vært frikjøpt, og har da kun jobbet med politikk. For sin fagforening. Så tenker mange at dette betales vel av Fagforbundet. Nei. Hennes stilling betales av skattebetalerne i Moss. Hun har full stilling betalte av skattebetalerne for å ivareta noen hundre ansatte. Mens politikerne har stilling for å ivareta over 30.000 innbyggere.

Hva slags stillingsressurser stilles til rådighet? For politikerne i Moss har ordfører 100%, varaordfører 80%. Opposisjonsleder fra Ap har 40%, og alle øvrige gruppeledere 20% samt at utvalgsledere har 20%. Dette gir 420% stillinger tilsammen.

Men hva har fagforeningene? 560% stillinger har fagforeningene i Moss tilsammen. Og den største, Fagforbundet, har 210% stilling, hvorav Hilde Torgersen har 100%.

Så skattebetalerne i Moss bidrar med 5,6 stillinger til fagforeningene for at de skal ivareta ca 3.000 ansatte. Og skattebetalerne i Moss bidrar med 4,2 stillinger til politikerne for at de skal ivareta ca 30.000 innbyggere.

Så imøteser at Fagforbundets leder nå også foreslår at hun selv skal kutte sin egen stilling. For hun har vel en fast og trygg normal jobb i kommunen å gå tilbake til den dagen hun eventuelt ikke blir gjenvalgt av sine medlemmer. Det har ikke alle folkevalgte og vi skal sette pris på at vi også har politikere som kommer fra andre deler av arbeidslivet enn offentlig sektor. Eksempelvis vår påtroppende varaordfører som er selvstendig næringsdrivende.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

6 kommentarer

 1. Ivar Røvhaug

   /  17. september 2013

  Du er og blir en vandrende vits, Ulfemann. Du vil understreke det jeg skriver hvis du faller for fristelsen til å slette det.

  Svar
 2. Yngvar Spone

   /  17. september 2013

  Traff dette et sårt punkt, Ivar? 😉

  Svar
 3. Ann Tove Buklev

   /  17. september 2013

  Godt innlegg som vanlig!

  Svar
 4. Morten Håland

   /  17. september 2013

  En steinkastende elefant i ett glasshus møter tråkker i salaten når hun møter seg selv i døra 😉

  Svar
 5. Dette burde komme i Moss Avis, så leserne kan få litt fakta på bordet !!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: