Reklamer

Tålmodighet er en dyd

Den nye regjeringen tok over for 3 dager siden. Den forrige regjeringen satt i nesten 3000 dager. Mange er utålmodig og venter på resultater, fornyelse og forandring til det bedre. Det skjønner jeg godt, men alle oss som har gledet oss til dette regjeringsskifte må nok smøre oss med litt tålmodighet. For glem ikke hvilken enorm jobb som skal gjøres.

Samtidig ga ikke velgerne den nye regjeringen flertall. Over 50% av velgerne stemte på andre partier enn regjeringspartiene. Så en mindretallsregjering må søke flertall i Stortinget. Heldigvis har KrF og Venstre inngått en avtale med regjeringen som på en rekke områder vil sikre fornyelse og gjennomslag på viktige politikkområder. Men på andre områder så er utfallet usikkert.

Media har brukt de siste tre dagene til å ta frem gamle sitater fra våre nye statsråder. Personlig har jeg ikke sett noen sitater som jeg synes er gale eller hårreisende. Tvert imot. Og FrP-statsråder har ingen grunn til å skamme seg over at de har brukt store deler av sitt liv på å forfekte FrPs standpunkter. Nå går de derimot inn i en ny rolle. De må tale på vegne av en regjeringsplattform.

Jeg ser nå frem til i årene som kommer en ny justispolitisk hvor offer prioriteres foran den kriminelle. En ny satsning på eldreomsorg hvor eldre og pleietrengende kan få en mer verdig behandling. En ny landbrukspolitikk hvor byråkratiet reduseres. En ny samferdselspolitikk hvor flere oljepenger skal investeres i Norge. En ny forsvarspolitikk hvor vi skal ta vare på våre allierte. En ny sosialpolitikk hvor de som trenger hjelp skal møte et mer imøtekommende system. En ny skolepolitikk hvor lærer og elev blir satset på. En ny klimapolitikk hvor luftslott skrinlegges og det satses på fornuftige investeringer. Og slik kunne jeg fortsatt.

Tålmodighet er en dyd. Ikke minst vanskelig for de av oss som i hele vårt liv har ønsket at sosialdemokratene skal ut av regjeringskontorene her i landet og som har ønsket en skikkelig blå regjering. Nå starter jobben, men det kommer selvfølgelig til å ta tid. Og glem ikke hva alternativet hadde vært. Fortsatt en sosialdemokratisk regjering.

20131020-111728.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. Sandra

   /  20. oktober 2013

  Veldig enig.Godt skrevet

  Svar
 2. Johansen

   /  21. oktober 2013

  Hei Ulf. Bare jobb ufortrødent videre. Vi er tålmodige bare dere ikke lar systemet spise dere opp. Hold fokus og ikke fall for fristelsen å bruke stadig mer penger. Sats på skremme finansdep ved å bruke mindre penger. Kanaliser så pengene dere skal og bør bruke på å gjøre statsapparatet slankere og mer effektivt.

  Glem aldri at vi har gitt dere makt for å sette ned skattene men også redusere offentlige inngrep. Vi, men også dere, er avhengige av at dere får det til 🙂

  Svar
 3. Jørn

   /  30. oktober 2013

  Synes du burde trukket frem innvandringspolitikken også. Virker som om den er på vei i glemmeboka nå etter valget. Men dersom Frp svikter her så skal vi få stablet på beina et nasjonalistisk parti.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: