Reklamer

Ta fra dem pengene!

Innsatte i norske fengsler får dagpenger på 59 kroner pr dag. Dette gjelder alle innsatte som er med på daglige gjøremål, både norske og utenlandske statsborgere. Ved tilleggsoppgaver får man ytterligere 22,50 kroner utbetalt pr dag.

Vi har fått fremlagt en konkret sak i media hvor politiet ikke kunne ta fra en utenlandsk statsborger deler av vedkommendes opptjente dagpenger når man skulle anskaffe pass for uttransportering. Passet måtte dekkes av det offentlige. Og den kriminelle beholdt sine penger.

Justisministeren har vist handlekraft og sagt at nå skal systemet gjennomgås. Slik at man får avklart hva som kan dekkes av dagpengene.

Jeg har et klart råd til justisministeren: ta fra alle utenlandske statsborgere i norske fengsler dagpengene!

Når 34 prosent av alle innsatte i våre fengsler er utenlandske statsborgere så må noe gjøres. Derfor jobbes det med soning for disse i deres hjemland. Men vi bør også senke standarden på soningen for de som ikke er norske borgere. I enkelte land er norske dagpenger det samme som en normal dagslønn.

Jeg har blitt kontaktet av ansatte i kriminalomsorgen som forteller meg at flere utenlandske kriminelle har både 10.000 kroner eller mer på sine konti når de slippes fri. De ler trolig hele veien tilbake til sitt hjemland.

Mitt forslag er derfor å kun gi dagpenger til norske innsatte, som skal rehabiliteres og tilbake i det norske samfunn etter endt soning. Utenlandske statsborgere skal fratas retten til dagpenger. Enkelte nødvendige hygienske artikler o.l. som de innsatte må kjøpe selv får man da heller gi til de som ikke får dagpenger.

Ved å fjerne dagpengene sparer skattebetalerne penger, det blir mindre lukrativt å være utenlandsk kriminell i Norge og det sendes et tydelig signal til kriminelle utlendinger at silkehanskene er tatt av.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

9 kommentarer

 1. Ja, jeg er enig i dette, for kan ikke se noen grunn til dagpenger. Bare la de sitte på cella og tvinne tommeltotter, så ber de nok snart om å få være med gratis for ikke å kjede seg ihjel.
  Ser man på de eldre i institusjoner, så betaler de godt over kr.4.500 i døgnet for å være der, så de innsatte kunne jo betale for det de får, mat og drikke,TV og internet, rene sengeklær og håndklær etc,

  Svar
 2. Johansen

   /  22. desember 2013

  Hei Ulf,

  Et godt poeng. Men det virkelig store poenget bør være at vi ikke bruker fengselsplasser her i landet ettersom disse menneskene ikke skal inn i vårt samfunn igjen. Det bør være mulig å bruke utenlandske fengsel til dette. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være god politikk å be feks Russland om å se hva de kan drive opp av fengselsplasser. Dette vil tjene to fordeler. Vi vil slippe å ha soningskø for alle norske kriminelle og ryktene vil raskt spre seg og handelsreisende i forbrytelser vil oppsøke andre land.

  Svar
 3. Tuva Maria

   /  23. desember 2013

  Åh herre. Du er ikke helt riktig i hodet, er du vel? Faen meg så forkastelige holdninger. Håper du en dag stikker hodet ut av bs-et og bakenden og begynner å bruke hodet på den måten det var tenkt til – utforske, lære, tenke, og elske. Mvh. Skjerp deg, hvite mann.

  Svar
  • Ja her var det mange gode argumenter i mot mitt forslag… God jul 🙂

  • Henrik

    /  25. desember 2013

   Tuva Maria, hvorfor skal jeg elske utenlandske kriminelle som har kommet til landet mitt for å stjele, voldta, rane og drepe? Er du ikke riktig klok i hodet? Du får gjerne «elske» den mannen som raner deg eller noen kjære du har. Eller kanskje i verste fall dreper dem. Men spar oss for denne type Stockholm-syndrom som du har utviklet.

 4. De tallene gir 2445 kroner i lommepenger pr måned for å sitte i fengsel for å sone forbrytelser. Til sammenligning har en sosialklient ca 5200 kroner pr måned til både mat, livsopphold og lommepenger. Det er ikke merkelig at folk gir opp i dette samfunnet. Et samfunn som er lagt opp av sosialistene så det nærmest lønner seg å være kriminell. Sosialklienter i dette landet som ufrivillig er nødt å leve av slik hjelp, de lever som fanger under åpen soning, da de har så dårlig råd at de ikke kan reise noe sted uansett. I fengsel innenfor murene, der reiser utlendinger som ikke har betalt en skattekrone til denne staten, ut med penger på bok. Noe er fundamentalt galt! Hva bor i de politikere som har herjet dette landet i åtte år?….

  Svar
 5. her må den nye regjeringen raskest mulig ta Grep! Norske fengsler avskrekker ikke og det blir som en reserve bonus for utenlandske kriminelle hvis de blir fanget og satt i Norsk fengsel! Norge er blitt som en honning krukke der utenlandske kriminelle får en vinn vinn situasjon uansett hva som skjer!

  Svar
 6. freddy blinderen

   /  30. desember 2013

  det første dere bør gjøre er og fjerne di sakalte korupte fengselsbetjentene som koser seg på andres ulyke

  Svar
 1. I mangel av argumenter blir man kalt rasist | Ulf Leirsteins Blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: