Reklamer

Man skal ikke straffes for å forsvare sitt hjem

I dag melder nyhetene om at en far og en annen person i en bolig er siktet og kan risikere straffeforfølgelse fordi de tok affære når en person brøt seg inn i boligen. Slike saker hører vi av og til om. Personer som forsvarer sitt hjem, familie og eget liv blir straffet. Fordi de gjør noe som de aller fleste av oss ville gjort.

Nå skal man selvfølgelig være forsiktig å konkludere i en konkret sak hvor ikke all informasjon har kommet frem. Men saken kan allikevel brukes til å illustrerer det som er mitt poeng: man skal ikke få straff for å forsvare sin eiendom.

Selvfølgelig skal man i utgangspunktet ikke utøve vold mot et menneske selv om det er en kjeltring, men hvis man blir angrepet i eget hjem, på sin bedrift eller familien er i fare, skal man kunne forsvare seg uten å frykte for at man ender opp flere år i fengsel.

For det første gjør dagens system at mange av oss mister mye av den tilliten som er nødvendig at vi alle har til rettssystemet. Videre kan dagens system også redusere tilliten vi har til politiet. Rett og slett fordi mange opplever at åpenbare saker henlegges pga ressurssituasjonen samtidig som vi opplever at en slik sak som nevnt innledningsvis blir etterforsket. Mister folk tillit til rettssystemet og ordensmakten så har demokratiet et stort problem.

Jeg vil be om at justisministeren ser på dagens lovparagrafer som omhandler dette med å forsvare seg selv, familien og eiendom. Dernest at det kan fremmes konkrete endringsforslag ovenfor Stortinget som gjør at offeret ikke straffes. Det er den kriminelle som skal rammes av våre lover.

Reklamer
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

11 kommentarer

 1. Liv Leirstein

   /  29. desember 2013

  Ble helt sjokkert da jeg hørte nyhetene i kveld. Forsvarer seg mot en som vil trenge inn i hjemmet, og han risikerer å bli siktet for legemsfornærmelse! Tror det ble sagt en strafferamme på 3-4 år! Helt hårreisende, ble ikke sagt noe om at han som prøvde å trenge seg inn, skulle bli siktet! Det er jo han som er den kriminelle! Han som burde bli straffet og ingen annen!

  Vennlig hilsen Liv Leirstein Sendt fra min iPad

  Den 29. des. 2013 kl. 20:56 skrev Ulf Leirsteins Blogg :

  > >

  Svar
 2. Det som skjer i dagens samfunn hvor gjerningspersonell blir sydd puter under armene på mens den som blir utsatt for en kriminell handling plutselig er verstingen.Det finnes mange tilfeller av saker der man ser dette skjer og politiet har uttalt mange ganger at gjerningsmann/kvinne er kjenning av politiet,men det skjer lite.At en huseier blir skadelidende fordi han forsvarer sitt eget hus,sin familie osv.skal bli sett på som versting av politi,rettsvesen er jo helt på trynet.Jeg tror de fleste vil gjøre omtrent hva som helst for å forsvare det de selv eier,sin familie osv.for at innbrudd osv.ikke skal skje.Men slik det er i dag så har folk mistet troen på at politiet skal rydde opp,ta hånd om gjeringspersonell å få de straffet etter loven,men situasjonen er helt annerledes.Slik skal det ikke være i et samfunn og gjør ikke stortinget noe med sakene som dukker opp,ja da vil befolkningen danne borgervern uten at lovens lange arm kan gjøre noe.Politiet har en stor jobb å gjøre,men ikke la gjeringsmenn/kvinner gå fri fordi dere ikke gidder å ta tak i sakene.Befolkningen har rett til å ha sikkerhet rundt seg og da blir det for dumt at hvis disse tar til motverge mot gjerningsmenn skal bli skadelidende.

  Svar
 3. Vad er vitsen og ringe politiet? Sjel tog jeg en innbruddstjuv men ringte aldri Politiet og fikk ikke problemer etter på. Visst jeg ringt meiner de man tog loven i egna hender og er en irritasjon før dem. Då kan må risikere og miste Taxi lapp og andra ting. Faren borde få medalje ikke anmeldelse……

  Svar
 4. Nødverge i hjemmet mot inntrengere må være 100% tillatt. Hjemmets integritet er og bør være ukrenkelig, og denne integriteten er, og bør være uangripelig.

  Hvis ikke dette er tilfellet, da har demokratiet, retstaten, og ordensmakten tapt. Og i en slik tilfelle hvor befolkningen har mistet alt tillit ville Norge få et alvorlig problem med anarkistiske tilstander.

  Denne arven etter Stoltenberg må vi ha fjernet fra lovgivningen. Blir som som forsvarer oss, barna våre, eller hjemmene og familiene deres straffet, da ville vi sende ut signaler til enda mer hardbarket kriminelle om at de bare skal komme til Norge for å ta for seg, ingen far for å bli tatt!

  Et slik signal vil også bli et startsignal for folkelig opprør.

  Best er at neutralisere innbruddstyven, legge ham i bilen og kjøre personen ut i hytti heia, og etterlate ham der, og la ham tenke over situasjonen. Tror ikke at han vil ringe politiet.

  Svar
  • anonymus

    /  30. desember 2013

   Anarkisme!! Vi trenger da vel ikke noe regjering til å passe på oss,melke oss og som lyver for oss???! Folk forbinder anarki med kaos og rot osv…., men det det er, er friheten til å bestemme over sitt eget liv..;)

 5. Ann Tove Buklev

   /  30. desember 2013

  Dette viser at vi har et samfunn med lovverk som er hinsides all normal rettsoppfatning. Det må aldri bli slik at det er ofrene som skal straffes og de kriminelle beskyttes. Å forsvare sine egne og egen eiendom der kriminelle trenger inn, må sannelig løftes og være lov!

  Svar
 6. Hans

   /  30. desember 2013

  Jeg har tildigere hatt noen problemer med uønskede inntrengere på egen eiendom, prøvde å finne ut nøyaktig hva loven sier, hva kan jeg gjøre for å forsvare meg på egen eiendom uten å bli straffet for det? Og det jeg fant ut var hårreisende, jeg fant ingen klar forklaring eller klare regler men jeg fant en utbredt holdning at «man skal ringe til politiet». Flere jeg har snakket med mener man skal ringe politiet og vente til de kommer. Dette er uakseptabelt for meg, jeg ringer ikke til andre for å løse mine problemer og jeg sitter ikke stille og ser på at noen bryter seg inn og håper noen kommer og redder meg før det er for sent. Forrige gang dette skjedde jaget jeg vekk 4 menn fra min eiendom, alene. Og jeg har gitt opp loven, loven hjelper ikke meg på min eiendom, jeg har innsett at jeg må i fengsel hvis jeg skal være en mann, jeg må straffes hvis jeg banker opp tjuvradder og pakk som sniker rundt om natten. Det byr meg imot men greit, da får de straffe meg.

  Svar
 7. Reserve Jesus

   /  30. desember 2013

  Skulle jo tatt en tur innom politi advokaten som uttalte seg på tv i går. Se om hun hadde bydd opp på kaffe og kaker imens gubben ble banka opp og en god kabel ble etterlatt i truse skuffa hennes.

  Svar
 8. Anne

   /  30. desember 2013

  Vi støtter deg. Man må kunne forsvare seg i sitt eget hjem.

  Svar
 9. Rune Janjak

   /  31. desember 2013

  Jeg har lyst til å dele en opplevelse jeg hadde for noen uker siden, eksakt 2 dager før buss drapene i Valdres. Hadde sovnet på sofaen til en film og våknet plutselig kl 0330 av noe bråk som jeg trodde var katten som skulle inn. Gikk til verandadøren og så til min store overraskelse at det var en mann som prøvde å bryte opp verandadøren min. Jeg rakk vel ikke å tenke så mye, men åpnet døren og dro mannen over rekkverket med armen langt bak på ryggen. Det var kaldt, frost og jeg stod å holdt en mann fast alene midt på natten. Heldigvis våknet en nabo og ringte til politiet. De kom etter en halv time å hentet han, ferdig ransaket, servert med begge hendene på ryggen til håndjern. De spurte om tlf. nummeret mitt og det var det……..Fikk senere vite på lennsmannskontoret at det var en kombinasjon av sykiatri og rus, og de kunne ikke gjøre noe med saken.
  Jeg hadde da kone og 2 barn liggende i 2. etasje å sov, hva ville skjedd hvis jeg ikke var hjemme? Hva hvis vi hadde glemt å låse døren, kanskje denne mannen hadde stått inne på barnerommene midt på natten? Min eldste datter våknet av bråket og så 2 politimenn frakte en mann bort i håndjern. Dette er etter min mening en veldig stygg sak som i aller høyeste grad burde straffes da det går utover andre, spesielt barn.
  Har pr. i dag ikke hørt noe fra Politiet men ville vel gjort det hvis jeg hadde brukt mer makt?
  Føler vel egentlig ikke at jeg blir tatt på alvor, det ble rett og slett ikke noe etterspill for han som prøvde å bryte seg inn hjemme hos meg. Mitt spørsmål er hva han ville gjort hvis han kom seg inn?

  Svar
 1. Frp-Leirstein om inntrenger-saker: – Du får faktisk tåle det du får | Nettbutikker24.com - Finn Norske Nettbutikker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: