Reklamer

Viktig med fokus på psykisk helse!

La meg gi ros til statsministeren Erna Solberg for en flott nyttårstale! Hennes hovedbudskap var et styrket fokus på psykisk helse og tilbudet til alle de som opplever utfordringer for å få den hjelpen som er nødvendig.

Utdrag fra talen ønsker jeg derfor å legge ut her:

«Etter ferien ser mange nå frem til å vende tilbake på jobb. Vi gleder oss til hva det nye året vil bringe av muligheter og utfordringer. Noen har benyttet anledningen til å sette seg nye og optimistiske mål.

Andre er mer usikre på fremtiden. For noen kan det å finne en jobb å gå til være vanskelig nok. For enkelte som er i jobb, er det en kamp hver eneste dag for å mestre hverdagen.

Jeg tenker på de som rammes av psykiske helseproblemer. Halvparten av oss blir rammet i løpet av livet. Dette er en av våre store folkesykdommer.

De fleste av oss kjenner antagelig noen som er rammet. Men det er ikke sikkert du vet hvem de er. Psykiske helseproblemer kan være vanskelig å snakke om.

Likevel er det mye vi kan gjøre. Oppfordringen på verdensdagen for psykisk helse var: “Se hverandre – gjør en forskjell.” Det er god forebygging å gi andre komplimenter. I tillegg er det jo veldig hyggelig!

Det er lett å tenke at vi trenger oss på hvis vi tar kontakt med noen som har det vondt. Men det er ofte da de trenger oss aller mest.

Det kan være vanskelig å innse at man har behov for behandling. Da er det viktig at vi hjelper de som trenger det til et behandlingstilbud.

Vi kan også ta ansvar for vår egen psykiske helse, og søke hjelp tidlig.

Det er mer vi kan gjøre. Vi som er voksne må ta tak i mobbing blant barn og unge. En ødelagt barndom kan sette dype spor. En god barndom varer hele livet.

I årene som kommer vil regjeringen arbeide for å styrke det psykiske helsetilbudet. I dag er det ikke godt nok. Det må bli enklere å få hjelp. Barn og unges utfordringer må sees tidlig. Da unngår vi at små problemer får vokse seg store.

Heldigvis er det mulig å bli helt frisk. Mange vil da tilbake på jobb. Det er ikke alltid så lett. Noen opplever at dører lukker seg når de har vært uten jobb en periode. De har fått et hull i CVen. Det skaper en dobbel belastning.

Jeg vil oppfordre arbeidsgivere til å ansette flere som har et hull i CVen. Det finnes mange kompetente og arbeidsvillige mennesker som lengter etter en ny sjanse. De som har gjort det, kan fortelle at arbeidsmiljøet har blitt bedre.

Bedriften Stormberg har hele 25 prosent ansatte som tidligere har hatt vanskeligheter med å få jobb. Det er et eksempel til etterfølgelse.»

Takk til statsministeren og regjeringen for et meget viktig fokus!

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: