Reklamer

Venstreleder forundret? Svar på innlegg i Moss Avis

Ser i Moss Avis den 18. mars at Venstre-leder i Moss Sindre W Mork er forundret over FrPs sterke engasjement i saken om jernbanen gjennom Moss, herunder plassering av ny stasjon.

Så lenge jernbanen gjennom Moss har vært diskutert har FrP både i Moss og Rygge vært sterkt engasjert. Sterkt engasjert for å få på plass løsninger som er fremtidsrettet og som gavner byen og regionen. Så Mork behøver ikke være forundret.

Dessverre har Venstre i alle disse årene, og vi snakker om over 20 år, diltet etter Høyre og Ap og har hatt få egne meninger. Man har stort sett holdt fast ved samme løsning som ble lansert for et kvart århundre siden.

Utrolig egentlig. For Moss, regionen og samfunnet har endret seg mye på disse årene. Når vi nå skal bygge ut jernbanen gjennom hele Østfold så vil dette måtte sees i et perspektiv på over 100 år. Slik vi nå bygger vil jernbanen bli liggende i overskuelig fremtid. Da er det vel fornuftig å være sikker på at alle gode løsninger er utredet?

Vi konstaterer at Venstre ikke ønsker å se på flere muligheter. Det er helt greit. FrP ønsker utredet en ny stasjonsplassering i tillegg til den som Venstre og flertallet har vedtatt. FrP har også i en årrekke ment at jernbanen burde vært bygget langs E6. Dessverre har dette vært et standpunkt vi har vært alene om. Da kunne vi fått en høyhastighetsbane som også kunne kjøres via Rygge lufthavn. Etter vår mening en fremtidsrettet løsning.

Når flertallet har sagt at jernbanen skal gjennom Moss by så burde man ihvertfall ha få utredet en ny stasjonsplassering. Takket være ny regjering og nytt stortingsflertall har nå Jernbaneverket flere midler til rådighet både til bygging og utredninger. La oss derfor benytte anledningen til å gjøre dette skikkelig.

Ingen grunn til at dette bør forsinke utbyggingen. Når selv statsråden uttaler at toget ikke har gått for denne debatten så burde vi gripe sjansen.

Ulf Leirstein, leder Moss FrP
Joacim Grønberg, leder Rygge FrP

Reklamer
Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

 1. Jeg bare konstaterer at FrP ikke svarer på spørsmålet om de synes det er greit med en utsettelse, men jeg registrerer at de jobber opp mot statsråden for å få en utredning og en annen løsning og dermed bidrar til usikker het for prosjektets og dermed hele Østfoldbanens framdrift.

  Svar
 2. Utsettelse har det vært i over 20 år. Ingen grunn til at det skal bli ytterligere utsettelse pga parallell utredning.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: