Reklamer

Lokaldemokratiet tas på alvor!

FrP-H-regjeringen har vist større tillit til det lokale selvstyret og tar lokaldemokratiet på alvor. Kommunene har fått gjennomslag i over 75 % av innsigelsessakene!

Den rød-grønne regjeringen innvilget kun færre enn 15 % av denne type saker.

Dette er saker som kommunenes politiske flertall ønsket å få i gjennom, men som fylkesmannen har sagt nei til. Kommunene har da anket sakene til regjeringen for endelig avgjørelse.

Regjeringen har stor tillit til kommunepolitikere og deres ønsker for utviklingen av kommuner og byer og derfor fulgt kommunenes ønsker i de aller fleste sakene.

Regjeringen har sendt brev til Fylkesmennene og bedt dem legge mer vekt på det kommunale selvstyret, og kun fremme innsigelser ved viktige nasjonale og lokale hensyn.

Færre innsigelser og raskere behandling av plansaker er viktig for å øke boligutbyggingen, styrke næringslivet og skape levende lokalsamfunn i hele landet.

20140430-180505.jpg

Reklamer
Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

 1. Karl Jørgen Sikkeland

   /  1. mai 2014

  Ja Ulf, vi er på rett vei. Nå gjelder det bare å ta fatt i den syke helsetjenestenet. Vi må gi folk flest tilbake troen på et helsevesen med kvalitet og omsorg. Når skal vi sette igang vårt VØT – prosjekt Ulf ? Bare ring, jeg er klar. MVH Karl Jørgen.

  Svar
 2. Dette er en bra begynnelse. Samtidig som det er et faktum at oljeformue har ført til at den norske staten har tatt på seg altfor mange oppgaver og utgifter. Langsiktige prognoser viser at disse oppgavene vil bli vanskelig å finansiere når antall yrkesaktive i befolkningen synker og antall pensjonister øker. Landets 428 kommuner er i dag avhengige av statlige overføringer for i det heletatt å overleve…en finansieringsmodell som i det lange løp ikke er bærekraftig, tatt de fremtidige utgiftene til den norske stat i betrakning. Denne modellen blir også misbrukt av de enkelte kommunene for å sørge for mer penger i en ellers slunken kommune kasse. Et misbruk som går ut over kommunens innbyggere, og da spesiellt barn. Her må FrP, som også har finansdepartementet begynne se på kommunenes finansiereing for å komme fremtidige utgifter i forkjøpet og stoppe dagens misbruk av statlige overføringer.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: