Reklamer

Tiden overmoden for eget dyrepoliti

Sommeren er dessverre høysesong for dyremishandling. Hvert år ser vi tragiske tilfeller der dyrenes behov blir oversett totalt. Det er ikke lenge siden vi kunne se at en kynisk eier hadde druknet katten i sitt eget bur utenfor Øygarden.

Vi har også gjentatte eksempler på ekstremt grov dyremishandling, der gårdbrukere rett og slett har sultet i hjel sine egne dyr. Allikevel ligger straffene for denne typen ekstrem dyremishandling typisk mellom 15-30 dagers betinget fengsel. Mer vanlig er det allikevel at mishandlerne slipper unna med bøter eller uten noen reaksjon overhodet. På landsbasis har Dyrevernalliansen bare funnet 6 tilfeller der dyremishandling har ført til fengselsstraff de siste årene. Fremskrittspartiet ønsker en kraftig skjerpelse av straffene for grov dyremishandling, og mener samfunnet nå må begynne å ta dyrekriminalitet på alvor.

I dag er det Mattilsynet som har ansvaret for å sikre dyrenes rettigheter. Lederen av Mattilsynet, Harald Gjein, har selv uttalt til NRK at grov dyremishandling prioriteres for lavt. Dette er en situasjon vi i Fremskrittspartiet ikke kan akseptere. Sverige har nå fått på plass et eget dyrepoliti, og dette har vært en ubetinget suksess. Fremskrittspartiet mener det er en selvfølge at vi skal sikre dyrevelferden også i Norge.

Arbeiderpartiet vil ikke ha et dyrepoliti, og mener FrPs forslag vil gå ut over det ordinære politiet. Dette er desperat av Ap. Fremskrittspartiet har allerede sørget for at det er blir over 400 flere politifolk i gatene bare i 2014. Det er heller ikke en eneste politistudent eller politibetjent som vil tas ut av ordinær tjeneste for å bemanne FrPs dyrepoliti. Her er det snakk om å gi veterinærer etterutdanning i grunnleggende politiarbeid, slik at vi kan sikre dyrenes rettigheter.

Dyrene har ingen egen stemme og er helt avhengige av oss mennesker. Dyremishandling fortjener mye større oppmerksomhet enn vi ser i dagens samfunn. Fremskrittspartiet står i dag nesten alene om å ønske et eget dyrepoliti. Jeg vil derfor oppfordre alle dyrevenner til å hjelpe FrP med å få med oss de andre partiene på å sikre dyrenes rettigheter.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. Nancy Michaelsen

   /  30. juli 2014

  Hvorfor er det så vanskelig å bedre dyrenes vern mot mishandling ved å gjøre det obligatorisk at man må ha sertifikat etter endt kurs ,om man er egnet til å eie ett dyr ?…Sveits har slikt dyrevern. Så bør det innføres at det skal koste å ha dyr…..forbud mot å gi bort dyr. Ett årlig gebyr som evt. går til dyre politi og dyrevern bør også innføres. Man ser at ikke alle er egnet til å eie dyr, ei heller har kunnskap om dyret de skaffer seg….derfor bør Dyreversloven endres ,så ikke alle og enhver får ha ett levende dyr.

  Svar
 2. Vi får bare håpe at Dyrepolitiet ikke utvikler seg i samme retning som barnevernet, som tar barn for å virke handlingsdyktige. Folk må ikke bli fratatt dyrene sine vilkårlig slik barnevernet fratar barn foreldrene deres idag. Man kan risikere at Dyrepolitiet handler på grunnlag av falske bekymringsmeldinger og avliver dyr som har gode eiere.

  Svar
 3. Majoriteten kan ik overstyre minoriteten, for hunder har både følelser og sjel, når førehunden ik får utført sin oppgave ovenfor sin kjæreste eier/ klienten? Så er dette psykisk mishandling ovenfor både førehunden og den blinde, slike sjåfører burde blitt fratatt lappen og fått en knekkelig bot. Dessuten kan slike saker stevnes til HAG, menneskerettighet, med den begrunnelsen undertrykkelse av både førehunden og den blinde kvinnen , fordi hun er generelt en kvinne som blir undertrykket og fratas hennes rettighet til å komme seg frem dit hun skal ved hjelp av føre hunden, så , her er det både undertrykking og psykisk mishandling av både hunden og kvinnen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: