Reklamer

Dyremishandlingen må stoppes!

Jeg har sett meg grundig lei på at dyrekriminalitet ikke tas alvorlig, og ikke minst straffes for lavt. Dyrevernalliansen har i en gjennomgang bare funnet 6 saker der kriminelle har måtte sone i fengsel for dyremishandling, samtidig som vi vet at dyremishandling er et stort problem. Fremskrittspartiet ønsker å ta dyrevelferden på alvor.

I dag er strafferammen for selv den mest sadistiske dyremishandling bare er tre år. Dette er åpenbart alt for lavt, men det som gjør saken enda verre er at systemet sjelden velger å straffe dyremishandlere. Loven, som allerede er for dårlig, blir sjelden brukt etter intensjonen. Svensk forskning viser at det er en klar sammenheng mellom mishandling av dyr og mishandling av mennesker. Kriminelle som begynner med å mishandle dyr vil veldig ofte senere bli voldelige mot andre mennesker. Å ta dyrekriminalitet på alvor er derfor ikke bare moralsk nødvendig, men vil også sørge for å forebygge vold mot mennesker senere.

Fremskrittspartiet har sett seg lei på at gårdbrukere som sulter i hjel sine egne dyr nærmest slipper unna med et klapp på skulderen, og at det å torturere en katt til døde straffes med bøter. Systemet må slutte å skyve dyremishandling under teppet gjennom henleggelser og påtaleunnlatelse. Vi har som mennesker et moralsk ansvar når vi tar til oss dyr, et ansvar for å sørge for at dyrene har det så godt som mulig, trygge og fri for mishandling. Straffene våre sier noe om hvor alvorlig samfunnet ser på kriminalitet, og straffene norske domstoler i dag utmåler for dyremishandling tilsier at dette er et område som overhodet ikke tas på alvor.

Vi i Fremskrittspartiet ønsker et system som tar dyrene på alvor, der sadistiske overgrep mot dyr faktisk blir straffet. Derfor har vi lenge ønsket å øke straffene for dyremishandling, og gi et klart signal om at dyrekriminalitet skal slås hardt ned på. Jeg vil derfor oppfordre alle dyrevenner til å hjelpe FrP med å få med oss de andre partiene på en øking av straffene for dyremishandling.

Reklamer
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. dyremishandling,,skal omfatte både fysisk og psykisk mishandling ,for som mennesker så er dyr er dyr skapt som mennesket, sosial-psyykisk-fysisk og en åndelig/sjelelig del som vi ..derfor så skal dyremishandling straffes på lik lik linje som mennesker som har begått et drap,starfferammene og bøter bør være betydelig høye og de bør dekke sine advokat honorar..Staten bør selv oppnevne en advojkat ift dyremishandlere ,og ikke noe svindyre stjerne/kjendisadvokater her og helst en nøytral advokat som ikke har imot hunder selvsagt?? for eller så blir det hele feil?
  AD ,hunder som har rett på å kjøre kollektiv skal ikke bli nektet og småhunder skal skal ikke betale ift trikk eller buss som på toget,kan ikke se forskjell på en veskehund / vognhund enn et barn som til og med får sitteplass på 3 år,men en hund får ikke sitteplass,husk det er mange hunder som er allergifrie?? om en hund skal betale ,så krever jeg at hunden får et sete på trikk og buss.? men har du hunden i vesken el vog så skal det ikke betales,en veske er en veske som alle har rett å ha med seg. taxi sjåfører og kollektiv -sjåfører som nekter å ha med hund ,bør straffes med å miste lisensen ,jobben og bøter.Damen som ble nektet førehunden i hetevarmen er både psykisk og fysisk mishandling av den blinde dama og hennes følgesvenn som begge trenger hverandre sårt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: