Reklamer

Hukommelsestap, fakta og Jenny Klinge

Senterpartiets Jenny Klinge forsøker i Nationen å kritisere regjeringen og FrP for å kutte i overføringene til kontoret for voldsoffererstatning. Her er mitt svar:

Fremskrittspartiet har lenge vært en forkjemper for bedre rettigheter til voldsofrene, og var veldig positive til at den rødgrønne regjeringen bevilget 25 millioner til kontoret for voldsoffererstatning (KFV) i 2012. På denne tiden var KFV overarbeidet, uavhengig av 22. juli-sakene, og voldsofre fikk langt fra en optimal oppfølgning. FrP var derimot meget skeptiske til at de rødgrønne tydelig skrev i stortingsdokumentene at de ønsket å fjerne disse pengene igjen i 2015. Jenny Klinge (Sp) forsøker med andre ord å kritisere FrP/H- regjeringen for et kutt Senterpartiet selv har planlagt.

Ingenting vil likevel glede meg mer enn om Senterpartiet nå har snudd i saken, og vil være med på å gå bort fra sitt eget planverk. Fremskrittspartiet ønsker å styrke offeromsorgen, og vil i regjering kjempe med nebb og klør mot kuttet de rødgrønne la opp til for 2015. Fremskrittspartiet er som kjent i en mindretallsregjering, og er avhengige av støtte på Stortinget for å få gjennomslag for våre prioriteringer. Dersom Jenny Klinge og Sp nå ønsker å bli med på FrPs løft av offeromsorgen, og gå tilbake på egne planer om kutt i Kontoret for voldsoffererstatning, ville ingenting gledet meg mer.

Jeg vil likevel oppfordre Klinge til å være ansvarlig i opposisjonsrollen. Dette handler om noen av de mest utsatte personene i samfunnet vårt, mennesker som er utsatt for kriminalitet og grove overgrep. Forsøker man å slå politisk mynt på denne sårbare gruppen bør man i alle fall ha fakta i orden.

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Helt enig, Leirstein. Voldsoffer erstatninger kunne også gjerne vært høyere i mange tilfeller. Det er flaut å se hvilken verdi domstolene setter på en voldtekt, knust ansikt, brekte bein og armer, årelang mishandling og en kan fortsette å ramse opp. Men ekstra ille er det når drapsfolk blir ilagt erstatningskrav på 2-3 hundretusen.Er virkelig dette prisen for et frarøvet liv i landet vårt?
  Det lille som blir utbetalt må ikke forsvinne, heller økes til et noenlunde anstendig nivå. Og der kan du som medlem i Norges lovgivende organ gjøre mer enn å bare stoppe et saneringsforslag fra tidligere regjering.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: