Reklamer

Et statsbudsjett som løfter Østfold på viktige områder

Svar på avisinnlegg fra Irene Johansen, Ap, som etter 8 år med ansvaret nå plutselig er bekymret for Østfold:

Irene Johansen i Arbeiderpartiet er bekymret for lave ambisjoner for Østfold i det nye statsbudsjettet. Mens de rødgrønne i åtte år la frem retningsløse budsjetter som smurte jevnt over alle poster, kritiserer Johansen Høyre-Frp-regjeringen for våre nye ideer og bedre løsninger. La oss forklare litt om hva vi legger i det begrepet og peke på noen av de høye ambisjonene vi har for Østfold i årets statsbudsjett.

Budsjettet som Høyre og FrP legger frem, er et budsjett som løser viktige oppgaver i dag, og ruster Østfold for fremtiden. Vi legger til rette for vekst i økonomien, arbeidsplasser og styrker norsk konkurransekraft gjennom vekstfremmende skattelettelser, raskere bygging av vei og bane og mer til forskning og innovasjon. Vi forenkler offentlig sektor og satser på kunnskap for at elevene skal lære mer i skolen. Dette er viktige prioriteringer og nye ideer og bedre løsninger i praksis.

Noe av det viktigste vi gjør for å møte utfordringer Østfold står ovenfor i fremtiden er på vei og bane. Dette er også en hovedbekymring for Johansen. Derfor vil vi gjerne trekke frem noen hovedsatsninger på dette området. I budsjettet foreslår Høyre og FrP regjeringen:
– 259 millioner kroner til E18 Riksgrensen – Ørje
– 409 millioner kroner til E18 Knapstad – Retvet
– 161 millioner kroner til E18 Melleby – Momarken
– 171 millioner kroner til modernisering av Østfoldbanens Østre linje i tillegg til nye tog og utbedring av stasjoner
– 540 millioner kroner til planlegging av InterCIty-utbyggingen på Østlandet, herunder Follobanen
– 50 millioner kroner (beregnet) i statlige tildelinger i belønningsordning for bedre kollektivtransport i Nedre Glommaregionen

De røgrønne gav løfter om utbygging av InterCity uten å starte arbeidet. Før man kan bygge må noen planlegge. Det betyr at Regjeringen først nå kan starte arbeidet med planleggingen av prosjektet, og bevilger hele 540 millioner kroner til arbeidet. En så stor satsning må til for at vi etter åtte år med rødgrønt styre skal nå målet om InterCity senest innen og gjerne før 2030. Regjeringen leverer der de rødgrønne ikke engang startet arbeidet.

Regjeringen har også tro på at oppgaver løses best av de som kjenner utfordringene. Budsjettet legger derfor til rette for økt handlingsrom for Østfold, i motsetning til de rødgrønnes statlig styrte budsjetter. De frie inntektene til kommuner og fylkeskommune i Østfold øker nominelt med 731 millioner kr i 2015. Dette er fordelt på 618 millioner mer til kommunene (4,8% økning) og 113 millioner til fylket (4,1% økning). For disse pengene kan Østfold fortsette å med å tette hull i det sosiale sikkerhetsnettet, sørge for mer kunnskap i skolen, bedre kvalitet i helse- og omsorgstjenesten, styrke beredskapen, skape et kollektivtrafikktilbud som gjør at flere velger miljøvennlig og ruste opp fylkesveinettet.

Dette er noen av punktene hvor statsbudsjettet mer enn ambisiøst på Østfolds vegne. Derfor er vi stolte av å kunne legge frem et statsbudsjett som løfter Østfold på viktige områder.

Ingjerd Schou, Høyre
Ulf Leirstein, FrP

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Kjell Nylen

   /  28. oktober 2014

  Meget bra Hilsen Kjell i Afrika

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: