Reklamer

FrP tar tryggheten tilbake

Dagbladet kunne melde om halleluja-stemning blant landets politimestre når Fremskrittspartiets justisminister Anders Anundsen la frem årets justisbudsjett. Regjeringens justisbudsjett er historisk, og folk flest vil også snart kunne glede seg over en tryggere hverdag med FrP i regjering.
Justispolitikken er en av FrP/H-regjeringens klare satsningsområder. Over 350 ferske politistillinger medfører at det nå ansettes minst like mange i politiet som antallet som går ut av politihøgskolen. Det har vært en klar ambisjon for FrP å ta igjen de rødgrønnes etterslep på arbeidsmuligheter for politistudentene, og regjeringens første statsbudsjett er et helt nødvendig bidrag i dette arbeidet.
Å se sammenhengen i justispolitikken er helt avgjørende. Det hjelper lite om vi får flere politibetjenter, dersom det ikke er personer som kan sørge for å lede etterforskning og få sakene opp for retten. Politijuristene har vært nedprioritert i årevis, og situasjonen var nærmest uforsvarlig når FrP inntok regjeringskontorene. Hver eneste politijurist hadde over 80 ubehandlede saker, og voldsofre måtte ofte vente i måneder og år før de fikk avgjort en anmeldelse.
Dette er en unødig ekstrabelastning for ofrene, og jeg er derfor glad for at FrP/H-regjeringen sørger for hele 50 nye politiadvokater og 12 nye statsadvokater i budsjett for 2015. Dette er en massiv satsning, og det er ikke uten grunn at Politijuristenes leder Sverre Bromander har omtalt budsjettet som «tidenes løft for påtalemyndigheten».
Det er viktig å ta hverdagskriminaliteten på alvor, men politiet må også rustes for å kunne avverge alvorlige terrorangrep mot Norge. Derfor styrker regjeringen nå PST med 68 millioner kroner, og sørger for at etterrettningstjenesten har de nødvendige verktøy for å sikre landet mot terrorister. Med FrP i regjering er det politiet og folks trygghet som er budsjettvinneren. Vi tar tryggheten tilbake.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

 1. Kjell Nylen

   /  9. november 2014

  Helt fantastisk vad Frp/H får til,meget godt jobbet.Og et positivt Dagblad BRA

  Svar
 2. Scott Johansen

   /  9. november 2014

  Det må også gjøres noe med politiets holdninger til landets innbyggere og bedrifter. Politiet har en veldig venstreorientert holdning etter årtier med sosialistisk styre og har en ukuelig tro på til systemet og desto større mistro til individet. Ser jo at Anders har prøvd å endre politiets image ved å ha åpen dag på mange av landets politistasjoner, men dette hjelper lite så lenge ikke politiet og landets politimestre endrer holdning og innser at de er til for befolkningen og bedriftene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: