Reklamer

Fengsler, frihet og frekkhet

Svar fra meg og Ingjerd Schou (H) til APs Svein Roald Hansens innlegg i flere Østfoldaviser:

Arbeiderpartiet gav til sammen flere hundre år i strafferabatt i perioden 2005-2009. På den måten «fjernet» de soningskøen. For Høyre og Fremskrittspartiet er det totalt uaktuelt å slippe kriminelle ut på gaten før de har sonet ferdig. Et slikt hån slipper heldigvis ofrene med Høyre og FrP i regjering. Ap valgte enkle og kortsiktige løsninger, men prioriterte ikke det underliggende problemet – mangel på fengselsplasser. Resultatet er at soningskøene igjen steg, og H/FrP-regjeringen overtok 1200 personer i soningskø høsten 2013.

Arbeiderpartiets Svein Roald Hansen hevder at regjeringen «somler» med å få på plass flere fengselsplasser. Dette blir en mildt sagt spesiell kritikk, når vi vet at Arbeiderpartiet ikke bygget et eneste fengsel i løpet av åtte år i regjering. APs Knut Storberget klippet riktignok snoren på Halden fengsel – men dette var et fengsel vedtatt og igangsatt av Bondevik-regjeringen.

H/FrP-regjeringen har nå levert en kapasitetsmelding til Stortinget, som vil sørge for at bygging av flere nye fengsler vil kunne igangsettes raskt. Meldingen har dessverre bekreftet våre verste mistanker, og et nytt fengsel burde vært igangsatt for åtte år siden. H/FrP-regjeringen bretter opp ermene, bygger flere fengsler og rydder opp i problemene i kriminalomsorgen. Arbeiderpartiet burde konsentrere seg om å få en bedre kriminalomsorg fremfor å komme med krampaktig kritikk av regjeringens handlingskraft.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. sandberg1315

   /  7. januar 2015

  Slutt å prat. Få vekk bomveiene. Det og Krekar er det eneste som teller

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: