Reklamer

Om fengsler og ansvar

Tidligere statssekretær i justisdepartementet for Ap har skrevet innlegg i Fredriksstad Blad som vi besvarer i dag.

Av Stortingsrepresentantene Ulf Leirstein (FrP) og Ingjerd Schou (H)

Høyre og Fremskrittspartiet har levert et historisk løft for kriminalomsorgen. Det er derfor interessant å se Arbeiderpartiets Terje Moland Pedersens forsøk på kreativ historieskrivning og grunnløs sverting av regjeringen. På den andre siden er det ikke overaskende at Pedersen velger å bli litt kreativ når Arbeiderpartiet har så lite å skryte av i kriminalpolitikken.

Dersom vi ikke regner med Halden fengsel, som ble vedtatt av Bondevik-regjeringen, opprettet de rødgrønne 500 nye fengselsplasser i løpet av åtte år. Dette klarer Moland Pedersen å understreke med stort engasjement og høy fane i sitt innlegg. Den «lille» detaljen Moland Pedersen «glemmer» å nevne, er at Arbeiderpartiet la ned hele 400 fengselsplasser i samme periode. Brorparten av de 500 plassene de rødgrønne opprettet er også på åpen soning eller elektronisk kontroll/hjemmesoning, mens en rekke lukkede plasser på høyt sikkerhetsnivå ble stengt.

Det er først og fremst lukkede plasser i skikkelige fengsler samfunnet behøver for å ta unna fengselskøen. Dette har H/FrP-regjeringen forstått, mens Arbeiderpartiets Hadia Tajik for få måneder siden kalte tradisjonelle, lukkede fengselsplasser for «umoderne». Fremskrittspartiet og Høyre mener at et skikkelig fengselstilbud ikke bare er topp moderne, men også helt nødvendig for å sikre tryggheten til folk flest.

Høyre og FrP har allerede frigjort 129 lukkede fengselsplasser i Norge etter et drøyt år i regjering, i tillegg til å leie 242 lukkede fengselsplasser i Nederland som et strakstiltak. H/FrP-regjeringen har med andre ord allerede gjort mer for norsk kriminalomsorg på ett år enn hva de rødgrønne fikk til på åtte år.

Likevel er vi ikke fornøyd, og vi vil starte arbeidet med å bygge ett eller flere nye fengsler i Norge så fort regjeringens kriminalomsorgsmelding er vedtatt i Stortinget.

Fremskrittspartiet og Høyre vil ta tryggheten tilbake, og aksepterer ikke at kriminelle slippes på gaten fordi fengslene mangler kapasitet.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: