Reklamer

Alle er like, men noen er likere

Ved inngangen til årets lønnsoppgjør har begge parter manet til moderasjon. Lønnsmottakere i dette landet har fått dempet sine forventninger om hva som kan komme av ekstra lønn i år. Samtidig kom nyheten om hva fagforeningsledere tjener (eller får i godtgjørelse fra sine forbund). 

LO-leder Gerd Kristiansen tjener 1,6 millioner i året. Altså mer enn landets statsminister. 

Jeg synes at det enkelte forbund selv får avgjøre hva sin leder fortjener i lønn og godtgjørelse. På samme måte som jeg synes at den enkelte bedrift må selv bestemme lønn til sine direktører. Medlemmene i fagforbundene får jo gjøre seg opp en mening om man synes at det er greit at medlemskontingenten deres brukes til en lønn til lederne som er 3-4 ganger høyere enn medlemmene selv tjener. 

Det som jeg synes er spesielt i denne saken er at hver gang det blir diskusjoner om lønnsnivået for ledere i norsk næringsliv så er det de samme fagforeningslederne som er ute og kritiserer norske bedriftsledere. Spesielt LOs ledere er de som hamrer mest løs på «griske» norske bedriftsledere. Kan vi neste gang den diskusjonen kommer opp i media anta at disse LO-pampene går litt mer stille i døra?

Reklamer
Legg igjen en kommentar

4 kommentarer

 1. Jan-Erik Olsen

   /  16. mars 2015

  Vi som er uføre taper penger på den nye reformen. Veldig mange får mindre en før. Og det er ikke rettferdig. Her har det blitt som fryktet, vi fikk mindre. De uføre blir sett på som pariakaste.

  Svar
  • Uten tvil at denne reformen ikke har gått slik det ble forespeilet av NAV, Skatteetaten og Stoltenberg-regjeringen. Så dette må vi se på, og få rettet opp det som har gått galt

 2. Men LO-leder og flertallet av andre ledere, har det seg slik at lønn har lite med dyktighet og resultater. Det dreier seg om grådighet. Lederlønner henger ofte sammen med at eiere/medlemmer tror på myten om at jeg/vi får mer dersom vi betaler høy lønn til leder. Nå har derimot forskning vist at høyt betalte ledere medfører svakere resultater og mindre bærekraftige organisasjoner/bedrifter. Vi vet at evig vekst er en illusjon, men at samarbeide og felles prosesser mot felles framtid er langt å foretrekke. La oss i fellesskap motarbeide grådigheten og bedre mulighetene for folk flest. Ha en pampefri dag, beste hilsen Karl Jørgen Riseberg-Sikkeland

  Svar
  • LA OSS I FELLESSKAP MOTARBEIDE GRÅDIGHETEN I SAMFUNNET!
   Kommentar – President CEO Mr. Johann Sebastian Larsen. Har for mitt eget vedkommende visst til moderasjon i særklasse i en 30 års periode. Hva er resultatet av dette. Mindre lønnsvekst.
   I dag arbeider jeg for et nytt lønnsreguleringsprosjekt, som går ut på at lederlønninger skal ligge på maksimum + 5 – 10 % i forhold til topplønn i produksjon og verdiskapende arbeid i samme bedrift. De ansatte burde og skulle følge lønnsvekst i forhold til utdannelse (+ 2 %), erfaring og ansenitet (2 %). Dette betyr i praksis at en ansatt skal ha minimum 10 % mer i lønn etter 10 års ansettelse i forhold til nyansatte. Med fagutdannelse skal prosenten være + 2 % etter endt utdannelse. Dette betyr at ansenitet og praktisk erfaring blir likestillt med fagutdannelse. Dette kan bli guleroten som kan endre holdninger for tidlig pensjon eller trygd, herunder ytelser fra folketrygden.
   Grådighet i bedrifter: Når shareholdere mottar 500 millioner norske kroner, samtidig som den samme bedrift ikke har tilfredsstillende friskluftsanlegg og avsug for avgasser forteller sitt tydelige språk. Man satser ikke på velferd for produksjonsansatte.
   Opplevde en gang at en sommervikar fikk mer i lønn enn meg, selv om jeg hadde jobbet mer enn 10 år i samme bedrift. Hadde ingen fagutdannelse på dette tidspunktet, kun lojalitet mot ledelsen som gav meg en jobb. Etter nyutdannelse som 30 åring ble jeg smittet av karrierestigen som hele tiden fortalte (regjering og storting) meg at utdannelse var nøkkelen til suksess. Norgeshistoriens løgn var og er en realitet opp til i dag. Ansettelser skjer i dag med bakgrunn i vennskap og kjennskap og ikke i fagutdannelse og kvalifikasjoner. Dette blir urettferdig for dem som tidlig i ungdomsårene ble ansatt, men ble holdt tilbake i lønnsvekst. Etter 10 år som produksjonsarbeider, ble jeg mer fattig pga. lederlønninger steg høyere enn normalt. Diskriminering ble en realitet.
   En leder skal ikke følge andre ledere i andre bedrifter. Ordspråket om at ei fjør blir til fem høns, ser vi daglig i norske bedrifter, hvor den ene sjefen hever seg over andre sjefer i andre bedrifter. Hvor blir det av verdiskapningen innenfor helsereformer og arbeidsmiljøvernlovens bestemmelser. Er dette bare ord på et papir. Ser at en rekke bedrifter har en rekke felt som ikke blir ivaretatt på en forsvarlig måte. Prosjektet gaar ut paa avvikling av dagens lonnsreguleringer via LO/NHO og andre organisasjoner. I prinsippet gaar lonnsvekst ut paa erfaring, herunder ansenitet. Fagutdannelse eller annen type utdannelse og tillegg (40 – 500 %) for ansvarsområde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: