Reklamer

Svar til Askim Ap

I Smaalenenes Avis lørdag 18/7 kommer leder i Askim Ap med Arbeiderpartiets sedvanlige argumentasjon for hvorfor alle burde betale økte skatter.

For det første så valgte et flertall av velgerne ved sist stortingsvalg å stemme på partier som lovte å redusere skatte- og avgiftstrykket. Derfor er FrP veldig fornøyd med at vi har fått kuttet skatter og avgifter. Det betyr at hver enkelt av oss betaler mindre i skatt og avgifter nå enn man ville gjort med Ap i regjering. Ap vil øke skatter og avgifter. Ap stemte i mot å fjerne arveavgiften. Ap stemte i mot å kutte formuesskatten, og Ap har stemt i mot våre kutt i drivstoffavgiftene og kutt i bilavgiftene. Det er en real sak. At man ønsker økte skatter og avgifter. FrP ønsker reduserte skatter og avgifter.

Så klarer leder i Askim Ap å få det til at vår politikk rammer norske kommuner. Tvert i mot har regjeringen og stortingsflertallet styrket kommunenes økonomi. Rett før sommeren så bevilget vi over en milliard ekstra til kommunene for å rette opp en svekket skatteinngang, som følge av forverring av norsk økonomi. Samtidig konstaterer vi jo at Ap i opposisjon nå plutselig har mange flere milliarder å gi til norske kommuner. Noe de ikke hadde når de i 8 år satt i regjering. Tvert i mot kan man jo søke litt på nettet i eldre nyhetsartikler så finner man en rekke forklaringer fra når Ap var i regjering hvorfor det er uansvarlig å gi mer penger til kommunene.

Lederen i det lokale Ap-laget viser forøvrig til en undersøkelse hvor rådmenn og ordførere frykter de må kutte i skoler og eldreomsorg. Slike undersøkelser er noe som publiseres hver år. Og resultatet er det samme hvert år. Ikke noe nytt denne gangen heller. Forskjellen er at i de 8 årene som Ap styrte så gjorde disse undersøkelsene ikke inntrykk på de rød-grønne. Disse undersøkelsene gjør derimot inntrykk på oss. Derfor har vi nå sørget for en rekordstor overføring av statlige midler til norske kommuner. Aldri før har det blitt bevilget så mye penger til kommunene. Takket være FrP, Høyre, KrF og V.

Vi har lagt bak oss flere år hvor kommuner la ned sykehjem, stengte skoler og ikke hadde råd til vann i bassengene. Tiltross for løftene fra Ap i valgene 2005 og 2009. Nå har vi løftet kommuneøkonomien slik at de lokale politikerne kan prioritere. Men de må fortsatt prioritere. Derfor har vi valg i høst. Så velgerne kan velge mellom de prioriteringene lokale politikere ønsker å gjøre. FrP er klokkeklar på vår prioritering, vi prioritere de lovpålagte oppgavene skole og omsorg.

Avslutningsvis kan det jo påpekes at hvis Ap er bekymret for kommunenes økonomi er det jo noe spesielt at Ap har gått inn for at man skal ta i mot flere tusen ekstra flyktninger til norske kommuner. Disse trenger boliger, skole, helsetjenester og omsorgstilbud. Dette må betales. Hørte ikke at Ap var bekymret for at dette ville gå ut over tilbudet til kommunes øvrige innbyggere.

Ulf Leirstein
Stortingsrepresentant Østfold FrP

Grethe Aasgaard
Gruppeleder Askim FrP

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Scott Johansen

   /  20. juli 2015

  Dette er det samme som med Handlingsregelen. Denne er hovedsakelig et politisk spill for å opprettholde skatte- og avgiftsnivået for den arbeidende middelklassen, slik at de holdes nede, slik at de forblir stemmekveg og avhengige av statsapparatet.
  For med en gang de ikke er avhengig av statsapparatet, stemmer de blått. Det er enkel psykologi.
  Det som forundrer meg er hvorfor det ikke gjøres en du diligence av landets 428 kommuner for å avdekke overforbruk og uregelmessigheter, for uregelmessighter er det mange av. Offentlige instanser driver kreativ bokføring for å få like mye eller mer penger ved neste års budsjett. Denne type bokføring er straffbart for private bedrifter…men hvorfor aksepteres dette i offentlig sektor ?
  Lovpålagte oppgaver er ikke nødvendigvis til det beste for innbyggerne i landets kommuner. Barnevern er en av kommunenes lovpålagte oppgaver på linje med tilrettelagt undervisning(Opplæringsloven fastsetter at opplæringen skal tilpasses den enkeltes evner og forutsetninger (det alminnelige prinsippet om tilpasset opplæring). Den som ikke kan få tilfredsstillende utbytte av den ordinære tilpassede opplæringen, har rett til spesialundervisning.). Tilrettelagt undervisning er noe landets kommuner kvier seg for å yte…da dette er utgifter for kommunene. Mens barnevern, når staten overtar det økonomiske ansvaret ved en omsorgsovertakelse er en inntekt for kommunene som samtidig sikrer den offentlige sysselsettingen. Det er PÅ HØY TID at landets politikere tar en realitetsorientering og lærer seg hvordan det offentlige systemet faktisk fungerer…og ser galskapen i dagens finansiering av kommunene. Skal det tillates at et statlig tilsyn(barnevernet har status som et statlig tilsyn) sørger for inntekter til kommunene samtidig som dette tilsynet skaper nye sosialklienter til samme kommune ?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: