Reklamer

Flyktninger eller velferd?

Alle bortsett fra Fremskrittspartiet ønsker minst 8000 syriske flyktninger til Norge. Bare FrP stemmer imot en uansvarlig innvandringspolitikk.

Tall fra SSB viser at en syrisk flyktning vil medføre kostnader på 7 millioner kroner i løpet av livet. Med familiegjenforening, som UDI anslår til minst 5600 personer, vil kostnaden komme opp i over 95 milliarder kroner. Dette er enorme kostnader, og en politikk som på sikt vil utfordre selve fundamentet i velferdssamfunnet. Kostnadene av flertallets Syria-vedtak utgjør 33 067 kroner for hver eneste norske skatteyter. I denne konteksten blir det underlig at Arbeiderpartiet mener saken ikke er viktig nok for at folket skal få anledning til å si sin mening gjennom en folkeavstemming, slik FrP ønsker.

Fremskrittspartiet har lagt frem et forslag på Stortinget om å bevilge en milliard kroner til hjelp i de Syriske nærområdene. For denne summen vil man ifølge Flyktninghjelpen kunne hjelpe en million syriske flyktninger.

Arbeiderpartiet, Høyre og mellompartiene vil med andre ord bruke 95 milliarder kroner på å ta 8000 syriske flyktninger til Norge. Fremskrittspartiet mener det er langt mer fornuftig å bruke en milliard på å redde en million mennesker i nærområdene.

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. Dette er vanvittig ! Hjelp dem der de er, og få hjulpet mange mange flere. Tusen takk til resten av gjengen med Herr.Støre i spissen, for at de ødelegger landet vårt. De som kommer hit, er hovesaklig de som ikke trenger det, og de som ikke får » gullbilletten «, blir igjen, fattige, gamle og syke.At noen kan støtte dette, er for meg ubegripelig ! Dessuten vil det skjule seg IS folk i blant dem, skal vi ta sjansen på dette da ? FOLKENS ! Husk hvem som fikk dette til når dere går til stemmeurnene. GOD VALG.

  Svar
 2. For politikerne som stemte for dette dreier det seg om en ting: Stemmesanking. Ingen av dem er så dumme at de ikke forstår regnestykket og hvordan vi får mest valuta for pengene. Det er dermed enkelt å konkludere at vedtaket dreier seg om politisk populisme og symbolpolitikk. De bruker våre skattepenger i et forsøk på å lure oss til å tro at altruisme er veien til det gode samfunn og vi biter på, igjen og igjen og igjen, helt til kassa er tom. Da skylder de på det frie markedet og ber om lov til enda flere reguleringer, skatter og avgifter. Vi blir behandlet som barn og greier vi ikke å innrette oss, blir vi truet og puttet i fengsel. Politiet og domstolen samarbeider om få «dissidenter» straffet og pasifisert. Ingen protesterer så lenge det ikke gjelder en selv. Staten og byråkratiet setter daglig menneskerettene tilside for å beskytte og bevare egen posisjoner og statsmakt. Landet styres av sirkushester uten begrep om hvordan man skaper verdier og omsetter produktiv kapital til et godt samfunn for flest mulige. Alt er spinn, spinn og atter mer spinn.

  Som Montesquie sa: Til slutt kommer ubønnhørlig revolusjonen, når tilstrekkelig mange mennesker blir lei av å tråkkes på av inkompetente og ansvarsløse politikere, som i Norge lar embetsverket ture frem med lovløse midler mot folket.

  På tide å våkne der ute!?
  Hans E. Olav

  Svar
 3. Morten Hernæs

   /  29. juli 2015

  Det er vanskelig å ikke være enig med Fred Palmgren,fordi sannheten ved å hente syriske flyktninger til Norge er slik det blir fremstilt men det kan bli enda verre.Tenk at du,som velger får beskjed om at din mor må ut av sin kommunenale bolig fordi den skal huse flyktninger.Min personlige mening er at opposisjonen har ikke drevet mye tankevirksomhet i denne saken og paradokset er at saken ble dratt frem av AP og Gahr-Støre på landsmøtet til AP,kun for å sette FrP i forlegenhet.
  Gahr-Støre har visst glemt at det er flere partier i regjering men han vil ikke se dette for FrP vifter med rødt hånkle foran hans vesen,og da fyrer Gahr-Støre som «Tyren Ferdinand»,kanskje enda et par hakk høyere.Hjelp disse flyktningene der de er fremfor å «dra dem rundt halve kloden».

  Hele saken er jo merkelig,for på kloden er det totalt røflig 50 mill.flyktninger,så hvorfor akkurat Syria???Det er nok et spørsmål Gahr-Støre vil ha store problem å svare på,hvis media tok den vrien i sine spørsmål…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: