Reklamer

Trygg styring av norsk økonomi

Oljeprisen har blitt halvert på bare ett år, og den norske kronen har som følge av dette svekket seg 25 prosent mot amerikanske dollar i samme periode. Moss Avis skriver tirsdag 11. august at situasjonen ikke må håndteres som et konjunkturproblem, men om den store omstillingen av næringslivet. Dette er jeg helt enig i. Hovedutfordringen er å få økt verdiskaping og legge til rette for nye arbeidsplasser slik at Norge får flere ben å stå på. Vi kan nemlig ikke gjøre noe med at oljeprisen holdes nede av blant annet amerikansk skiferolje.

Skattelettelser er den mest effektive medisinen for å få fart på økonomien. FrP har allerede fått gjennomslag for 13,2 milliarder kroner i skatte- og avgiftskutt i 2014 og 2015. Den økonomiske situasjonen gjør at det fremover blir enda viktigere å sørge for at en betydelig andel av skattelettelsene går til norske gründere, norsk industri og nye norske arbeidsplasser.

Trygg bruk av oljepengebruk er et annet viktig moment. Da Fremskrittspartiet og H/FrP-regjeringen la frem statsbudsjettet for 2015 fikk vi massiv kritikk for bruk av oljepenger. Arbeidsledigheten hadde sannsynligvis økt langt mer på landsbasis hvis vi hadde lyttet til kritikerne. Det er ekstra skremmende at de samme menneskene som for bare noen få måneder siden kritiserte oss for oljepengebruk og kutt i formuesskatten, nå ber om oljepengefinansierte krisepakker for næringslivet.

Vingling og utrygghet om arbeidsplasser er det siste Norge trenger i en situasjon der oljeprisen er halvert og kronekursen endres kraftig fra dag til dag.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

  1. I mars skrev jeg en artikkel hvor jeg spådde oljeprisen ned mot 30 dollar i løpet av året. Det nærmer seg. Problemet er 30-40 år med vanvittig pengebruk basert på kreditt. Hele verden er i luksusfellen. Alle «assets» er opphauset til usunne prisnivåer og det vi ser en deflasjonskorreksjon i omfattende skala. Like lite som en utvannet gin tonic skal koste over 100 kroner, skal ikke oljeprisen være 150 dollar. Norge er dessverre i en håpløs situasjon fordi vi har innvilget oss et altfor høyt kostnadsnivå, dvs. vesentlig forverret konkurransekraft. Samtidig drives landet med et underskudd på 14 % hvert år og oljefondet er allerede «brukt opp» flere ganger ift pensjonsforliktelser og manglende offentlig vedlikehold. Løpet er på mange måter kjørt i Norge, men Ola og Kari går rundt og tror at alt er OK. Politikerne ser ikke ut til å forstå hvor ille situasjonen er, og hva som må til. Det vi har gjort er å bygge velstand med skatter, avgifter og gjeld. Hva må vi gjøre for å komme ut av krisen slik at den ikke blir langvàrig? Vi må gjøre det motsatte, nemlig avskaffe eller redusere skatter kraftig og kvitte oss med gjeld. Dessverre vil vi gjøre for lite av det første og for mye av det siste. Vi kommer til å kaste gode penger etter dårlige for å opprettholde konkurranseudyktige arbeidsplasser, og kommer AP til makten blir det storstilt skatteøkning og subsidiering. Les mine artikler i Ny Tid om hvorfor det har blitt sånn og hva vi må gjøre for å komme oss ut av krisen Norge befinner seg i. Der kan du lese: Unhåndterlig gjeld, Den kommende kollapsen, Et Forsvarskrift for Hellas, og Den nye fascismen.Neste artikkel kommer i midten av september og vil antakelig dreie seg om Norges vei til toppen og hvor bratt veien ned til bunnen vil arte seg om vi og spesielt våre folkevalgte ikke snart forstår at det er langt mer alvorlig enn å «flikke litt på velferdsstaten. Mvh Hans E. Olav

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: