Reklamer

Politiets og folks trygghet

«Politibetjentene Bjørn og Are er overbeviste om at utfallet trolig hadde vært fatalt om de kun hadde hatt våpenet innelåst i bilen. De er takknemlige for at politidirektør Odd Reidar Humlegård ga råd om midlertidig bevæpning til justisminister Anders Anundsen, og for at justisministeren etterkom rådet.»

Slik lyder et innlegg politiet selv har lagt ut på politiforum.no. Politiet beskriver her en situasjon der den midlertididige bevæpningen trolig reddet livet til to politifolk. Men hva blir situasjonen når den midlertidige bevæpningen er over? Det er på tide at de andre partiene ser at Fremskrittspartiets krav om permanent bevæpning av politiet er en nødvendighet.

Kriminalitetsbildet i Norge har hardnet til de senere år. Politiet møter oftere tøffe kriminelle som skyr stadig færre midler. Politiets eget arbeidstakerorganisasjon, Politiets Fellesforbund har lenge kjempet for retten til trygghet på egen arbeidsplass gjennom permanent bevæpning. Etter flere terroranslag på Europeisk jord er dette et krav som er lett å forstå. PST har uttalt at uniformert politi er et terrormål. Dersom politiet angripes av skruppelløse terrorister hjelper det lite at våpenet er innelåst i bilen.

Undersøkelser viser at det er et flertall i folket for generell bevæpning av politiet. Dessverre står FrP i denne saken alene på folket og politiets side. Politiets Fellesforbund har hatt en grundig prosess før de kom frem til at norsk politi bør bevæpnes permanent. Nå ligger ballen hos politikerne. Flere enn Fremskrittspartiet bør ta inn over seg at politiet permanent må få verktøyene for å beskytte både publikum og seg selv i en krisesituasjon.

Reklamer
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

6 kommentarer

 1. Det er mulig du har rett i at politiet bør være bevæpnet? Det er et meget vanskelig spørsmål. Men du viser at du ikke forstår hva ekte demokrati er når du sier at «Frp og folket står på politiets side». Etter et langt liv i utlendighet burde du og FrP være de første til å forstå at de viktigste interessene man må beskytte i et demokrati er mindretallets interesser. Uten en slik til til tilnærming kunne et flertall på Stortinget rett og slett vedta diktatur på demokratisk vis akkurat slik Hitler gjorde i Tyskland. Hva Hitler brukte sitt demokratiske mandat til behøver neppe gjentas her. Mvh Hans E

  Svar
 2. Du har helt rett i dette innlegg Ulf.Politiet er ikke bevæpnet for å døde mensker men for å forsvare seg å Norske innbyggere. Norge har A,B,C gjeng dem er ikke å leke med,alle er bevæpnede det håller ikke med betong.la politiet beholde sine våpen, Jobbe hardt med dette forslag Ulf.HILLSEN

  Svar
 3. Nå er jeg dansk, og jeg er vokst opp med at politiet alltid har hatt våpen på seg. Synes ikke at det var et problem, eller på noen måter skremmende. Jeg mener at det gir en viss trygghet at politiet bærer våpen.

  Verre er at folk flest har for lengst bevæpnet seg med allverdens våpen fra balltrær til kraftige luftvåpen som skyter med stålkuler, som kan oppnå en utgangshastighet på over 200 meter pr. sekund, som nok kan drepe en person på nært hold.

  Slik som det er så føler vi oss ikke lengre trygge i våre egne hjem bak låste dører og vinduer. Politiets responstid er ofte så lang at folk har mistet tilliten.

  Man mener at ordensmakten har mistet tilliten i befolkningen. Vi bør ta det til oss at en del plasser i Sverige har politiet meddelt at de har mistet kontrollen, og oppfordrer nå folk til å danne private vaktvern.

  Det er ikke langt i fra private vaktvern til regulær borgerkrig! Det skal vel ikke importeres til Norge også?

  Svar
 4. scott Johansen

   /  12. desember 2015

  Så lenge politiet er systemet lojale lakeier etter flere tiår med politisk vannstyre, og som ikke ønsker å innse at de er til for «Serve & Protect» av landets befolkning og bedrifter, så skal de ikke være bevæpnet. En bevæpning som før eller siden vil bli brukt mot landets sivilbefolkning.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: