Reklamer

Flypassasjeravgift

Fremskrittspartiet har aldri foreslått eller ønsket en flypassasjeravgift. Ideen bak en slik avgift kommer fra miljøbevegelsen og europeiske røde og grønne partier. Altså de som står lengst fra FrP rent politisk. Dette er en type avgift som hylles av de som snakker seg varme om såkalte «grønne avgifter». Altså avgifter som skal straffe hver enkelt av oss om vi ikke velger det de politiske korrekte mener er miljøbevisst.

I Norge har Arbeiderpartiet sitt landsmøte i år vedtatt å utrede en slik avgift. Venstre har konkret fremmet forslaget i sitt alternative statsbudsjett for 2016, hvor de ønsker å innføre avgiften med 50kr for innenriks og helt opp til ca 300kr for en langdistanseflyging. Senterpartiet har hatt ønske om en slik avgift i sitt partiprogram. Miljøpartiet De Grønne har hyllet avgiften i diverse debatter, og KrFs leder mente etter klimaavtalen i Paris at denne avgiften var liten i forhold til hva vi nå måtte regne med i fremtiden når det gjaldt størrelsen på slike avgifter.

Regjeringen fremmet et forslag til budsjett hvor det ikke var foreslått noen slik avgift. Så er det slik at denne avgiften kom inn i budsjettforhandlingene og ble endel av budsjettforliket. Budsjettet er en pakke når man går til votering på stortinget. Så man stemmer for den pakken som man mener er best totalt sett. Vi mener budsjettforliket var den beste pakken. Alternativet var budsjettet til Ap som bl.a. inneholder en kraftig økning av drivstoffavgiftene. Langt verre etter vår mening enn denne avgiften som ble vedtatt.

Flypassasjeravgift har vi hatt i Norge før. Da over 300kr i dagens verdi. Den ble fjernet og vi håper at den avgiften som nå er vedtatt også blir fjernet før den innføres. For det er presisert i vedtaket i stortinget at hvis denne avgiften får utilsiktede konsekvenser så skal den revurderes.

Signalene fra Moss Lufthavn Rygge er helt klare, og vi er glad for at finansminister Siv Jensen nå inviterer aktørene til et møte allerede før jul for å få alle konsekvenser på bordet. Avgiften skal så på høring, og vi kommer til å gjøre det vi kan for at alle fakta kommer frem.

Vi regner med at konsekvensene blir grundig avdekket under høringen slik at denne avgiften ikke innføres eller at innretningen blir slik at den ikke skal ramme Moss Lufthavn Rygge.

Avslutningsvis må vi innrømme at vi blir veldig forundret over Arbeiderpartiet, Senterpartiet og LOs plutselige forkjærlighet for flyplassen på Rygge og Ryanair. Frem til regjeringsskiftet hadde daværende regjering med Ap, Sp og SV gitt så store begrensninger for flyplassen at ledelsen der sa at flyplassen må legge ned. Ny regjering og nytt flertall fikk fjernet disse begrensningene. I tillegg har fremtredende medlemmer i Ap gått ut og oppfordret til boikott av Ryanair, senest i media i april 2013 hvor APs ungdomsparti gikk ut med boikott nasjonalt og daværende leder i Ap Jens Stoltenberg gjorde det klart at han ikke ville bruke Ryanair. I Moss fikk Ap til og med vedtatt at kommunen ikke skulle bruke Ryanair. LO boikotter Ryanair og har gjort det i flere år. Hadde en boikott blitt fulgt opp av flere hadde flyplassen måtte avvikle. Men de røde og grønne satser vel på at velgerne har kort hukommelse.

Ulf Leirstein og Erlend Wiborg
Stortingsrepresentanter Østfold FrP

Reklamer
Legg igjen en kommentar

4 kommentarer

 1. Noe av problemet, gutter, er jo at vi gikk med på dette. de fleste skjønner jo at forslaget ikke er vårt. Hvordan kunne en regjering med Frp gå får dette? Det er helt uforståelig for en del av oss.

  Svar
 2. Liv Leirstein

   /  15. desember 2015

  Dette var helt supert. 👍👍👍

  Vennlig hilsen Liv Leirstein Sendt fra min iPad

  Svar
 3. Nu må frp sette på seg arbeishansker å hjelm, Nu må dere vise styrke å jobbe for at Østlandet får beholde Rygge som flyplass. Det kommer sikkert å bli hårde forhandlinger stoler ikke på Arbeiderpartiet. Lykke till

  Svar
 4. Nå må alle fakta på bordet, hvis ikke blir FRP sittende med skjegget i postkassen. Avgiftpartiene og mainstream media, vil bruke alle muligheter til å peke på FRP. Selv jeg blir en smule forvirret av å lese/høre på venstresidens fremlegging av saken.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: