Reklamer

Ap ønsker økt avgift på flyreiser

Ap har forsøkt å fremstille seg selv som en sterk motstander av flypassasjeravgiften og at de vil gjøre det de kan for å «redde» Moss Lufthavn Rygge. Det samme partiet som har gått i bresjen for å boikotte Ryanair, det flyselskapet som holder liv i flyplassen. Valgkamporganisasjonen til Ap, LO, oppfordrer til boikott og lar ingen av sine ansatte og tillitsvalgte bruke flyselskapet. Ap har i flere byer tatt initiativ til vedtak om at kommunen ikke skal bruke det selskapet. Og Ap la sterke begrensinger på antall flybevegelser og inntektene for Moss Lufthavn Rygge når de satt i regjering. La meg også nevne at fremtredende Ap-topper ønsker å avskaffe taxfree. I så fall er nok de private flyplassene på Rygge og Torp ferdig over natten… Men alt dette er nå visstnok glemt. 

Så slapp plutselig Ap katta ut av sekken. For nå innrømmer Ap at de istedenfor flypassasjeravgiften ønsker en økt CO2-avgift på flyreiser. Altså en egen avgift pr flytur utifra utslipp. Så Ap er ikke mot flypassasjeravgiften, men de er i mot navnet og ønsker et annet navn. De ønsker i tillegg da også økt avgift på alle andre transportmetoder som har utslipp, noe som ikke bare vil ramme fly, men også yrkestransport og privatbilister. Ikke veldig genialt når næringslivet nå sliter. 

Det spiller ingen rolle hva man kaller avgiften. Hvis man innfører en egen særnorsk avgift på flyreiser så sier Ryanair at de trekker seg ut av Norge. Navnet på avgiften er ikke avgjørende. Det at det er en særnorsk avgift er utslagsgivende. 
Samtidig er Ap opptatt å komme tilbake til makten ved neste korsvei. Da med støtte fra SV og MDG som begge ønsker en flypassasjeravgift, som skal være på flere hundre kroner pr passasjer pr tur. Ap er ikke noe redning for Moss Lufthavn Rygge. Kun svært kortvarig i så fall. 

Jeg håper at avgiften ikke blir noe av. Det får vi snart svaret på. Det å sette sin lit til et annet parti som seiler under falskt flagg vil være en meget kortsiktig og risikabel strategi. Bedre å gi sin støtte til de partiene som ikke ønsker en egen særnorsk avgift på flyreiser. FrP og Høyre fremmet et forslag til statsbudsjett uten noen økte avgifter, men vi har dessverre ikke flertall alene i stortinget. 

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

 1. Et flertall av politikere, spesielt de på venstresiden forstår ikke at skatter og avgifter er roten til en bankerott velferdsstat. Det tror skatter og avgifter løser alt. I samsvar med økonomisk teori og empiri er det imidlertid slik at hver eneste krone som tas under tvang fra den produktive skapende kapitalen først brukes til å lønne mer enn 850.000 byråkrater (1/3 av den yrkesaktive befolkning), inklusive politkerne på tinget og kommunene, dernest brukes krona på ymse vilkårlige prosjekter og interessegrupper, eksempelvis studentboliger i Østfold, med ditto negativ verdiskapning for hele samfunnet. Til slutt går det lille som er igjen av krona til å kjøpe varer og tjeneste fra den samme sektoren krona ble stjålet fra i første instans. Denne omfordelinge representerer et gigantisk verditap for velferden i samfunnet. Modellen har gjort oss uproduktive og uten konkurransekraft, og med et underskudd på statsfinansene på svimlende 25 % er Norge på vei mot det økonomiske isfjellet. Som ekte Keynsianer skal nå Siv kaste gode penger etter dårlige ved å sprøyte penger inn i ymse politiske prosjekter for å redde økonomien. Vi har m.a.o. Ikke lært noen ting av historien som viser at denne form for midlertidig stimulans er selvforsterkende til en allerede skadeskutt økonomi og at stimulansens kortvarige effekt fører til enda verre økonomiske tilstander, dvs. Enda større underskudd, mere arbeidsledighet og en enda større regning som må,gjøres opp med enda mere avgifter og skatter. Hvor langt går dumskapen? Mvh Hans E. Olav

  P.S. Og ja, flyseteavgift er selvfølgelig toppen av dumskap ødeleggende som den vil være for absolutt alle. Utrolig at man i 2016 ikke forstår disse enkel økonomiske sammenhenger!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: