Reklamer

Et røsk i samferdselssektoren!

Ny nasjonal transportplan skal vedtas i 2017. Fagetatene har tidligere i år fremlagt sitt grunnlagsdokument som politikerne nå skal jobbe seg utifra. Jeg er svært stolt av å representere et parti som så tydelig har markert seg og satt tydelig spor på hvordan samferdselssektoren skal bearbeides i årene som kommer, det tas nå et røsk som vi virkelig har ventet lenge på.
Samferdselssektoren har gjennom de siste årene blitt et resultat av manglende prioriteringer, lite helhetlig tankegang og manglende evne til å tenke fremtidsrettet. Forfallet på store deler av infrastrukturen har økt år for år og når FrP inntok regjeringskontorene hadde Norge en veistandard som lå under Albania.

Siden FrP inntok regjeringskontorene og samferdselsdepartementet har budsjettene til samferdsel økt med 20 milliarder kroner. Det har blitt satset enormt på vedlikehold og fornying. Allerede nå kan man se klare resultater av denne satsningen, etterslepet er stoppet opp, og vi er i ferd med å ta det igjen. Det er blitt satt i gang omfattende reformer på både vei, bane og bompengereformen seiler opp slik at vi kan få bukt med en uforholdsmessig dyr bompengeinnkreving. Fremskrittspartiet står fortsatt fast på at vi vil bompengene til livs, men når stortingsflertallet ikke ønsker det slik foreløpig, må vi i hvert fall sørge for at takster og innkrevingen blir så rettferdig som mulig.

Fremskrittspartiet gjør nå en omfattende prosess for å sikre at innholdet i den nye transportplanen nå kan løse de utfordringene tidligere regjeringer ikke har tatt på alvor. Våre representanter i Storting og regjering besøker nå alle fylker for å lytte til lokalpolitikere og næringslivet for å sikre et godt mulig resultat.

Vi må bort ifra tankegangen om å bygge stykkevis og delt, helhetlig planlegging og gjennomføring av prosjekter er helt nødvendig. Veireformen tar til orde for nettopp dette, og vi har nå fått plass et nytt veiselskap som skal være med å utfordre Statens vegvesen slik at vi kan fremover kan prosjektere og bygge vei på en rimeligere og mer effektiv måte en man tidligere har gjort. 

Fremskrittspartiet er klare for å fortsette denne gjennomgangen og ytterligere satsningen på samferdselssektoren videre. En handlekraftig regjering som tør og utfordre vedtatte sannheter og gå nærmere inn i hvordan vi arbeider på sektoren er helt nødvendig.

Dette «røsket» som nå gjennomføres er det bare å glede seg over, endelig har vi en regjering som tar sektoren på alvor og kan gi de resultater man virkelig trenger.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

 1. Hei, kan du utdype hvorfor et nytt statlig veiselskap fører til større avkastning pr. Skattekrone? Hadde det ikke vært bedre om Harald som bor i Hordaland haddes sluppet å betale for veien jeg bruker i Oslo og visa versa? Samme med Navasete tunnelen, eller? I det hele tatt, er det noen grunn til å tro at vei-planlegging og utbygging blir noe annet enn vesentlig mer byråkratisk og vesentlig dyrere når det hele styres av Storting, regjering og et voldsomt byråkrati? Finnes det noen holdepunkter fra noe sted i hele verden som tilsier at dette er smart? Er det grunn til å feire at 20 milliarder ekstra dyttes inn i denne totale systemsvikten av et offenlig Norge der innkompetansen er nærmest grenseløs? Burde ikke alle som er tilhengere av privat næringsliv og fri samhandling mellom mennesker, hvilket jeg trodde FrP var, egentlig sette seg ned å gråte over dette? God helg! Hans E.

  Svar
 2. Veldig bra satsing fra de blåblå med økte bevilgninger, men hva hjelper det med AP-ledet SVV og et byråkrati i Samferdselsdepartementet som ble ansatt av andre regjeringer, ikke minst de rødgrønne som tenkte mer på sin egen bygd og landsdel enn landet totalt.Å bygge ut E39 før en fikser trafikkaoset på Østlandet med en antatt befolkningsøkning på nærmere 500.000 de neste 30 år er vanvittig.
  SVV kan heller ikke lese kartet, for E6 Oslo-Lillehammer-Gudbrandsdalen skulle vært bygget langs RV4 over Gjøvik, med E16 fra Drammen-Hønefoss-Roa for å avlede trafikken Syd og vestfra til Gardemoen og Trondheim utenom Oslo. Delen av E6 som nå er byget til Hamar kan gå videre til Elverum og opp Østerdalen, men biten Hamar til RV4 og broa over til Biri behøver man da ikke utvide.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: