Reklamer

FrP ønsker jernbanen langs E6

Nå som jernbanen skal bygges sydover gjennom hele Østfold får jeg en rekke spørsmål om hvorfor man ikke bygger jernbanen langs E6. Dette fikk jeg også spørsmål om fra Harald Weel i Moss Avis. 

Jeg trykker mitt svar her slik at det ikke skal være noen tvil om hva jeg og FrP har arbeidet for i over 20 år mens debatten har pågått. 

FrP alltid ønsket jernbanen langs E6

Svar til Harald Weel. Takk for et godt innlegg med gode poeng om konsekvensene av valgt jernbanetrasé. Jeg er i likhet med deg bekymret for alle konsekvensene, spesielt i forhold til alle hus som må rives. 

Du skriver at jernbanen burde vært anlagt langs E6 gjennom Østfold. Da kan jeg opplyse at dette har Fremskrittspartiet i Østfold ment i over 20 år. I over 20 år har FrP fremmet forslag om dette i fylkestinget. I over 20 år har FrP foreslått dette på Stortinget. 

Og i over 20 år har FrP vært alene om dette standpunktet. De andre partiene har samlet vært uenig med oss og stemt ned våre forslag. De andre partiene har samlet seg om den løsningen som nå er vedtatt. 

Nå er det for sent. For nå bygges jernbanen. Trist at en så lite fremtidsrettet løsning for jernbanen er vedtatt. Synd at ikke flere har støttet FrP i vår kamp om å legge jernbanen langs E6. Flere som er opptatt av dette burde ha gitt sin stemme til FrP når denne saken ved flere valg har vært en viktig sak. 

Ulf Leirstein

Stortingsrepresentant Østfold FrP 

Reklamer
Legg igjen en kommentar

5 kommentarer

 1. Folk må jo få lov til å stemme på de partiene som ødelegger for deres nærmiljø så mye de vil. Men når anleggsmaskinene står på ders nysådde plen for å rive deres hjem for å gjøre plass til statlig infrastruktur, er det nok i seneste laget å klage.

  Svar
 2. Eneste fornuftige løsning bor midt i skuddlinjen for ny jernbane i Fredrikstad og her blir både boliger og jordbruksområder rasert. Virker for meg som det er veldig viktig å bruke mest mulig penger på denne prestisjesaka.

  Svar
 3. Endelig skal vi snakke om noe som vil bety fremtid og muligheter for Østfold. Vi får tospors jernbane langs E6, med stasjoner på fire steder SKI – MOSS – ROLVSØY og HALDEN
  Moss blir en del av stor Oslo, med varemottak for sjøtransport og region for boligutvikling. Sarpsborg og Fredrikstad blir en by som blir regionsenter for Østfold under navnet BORG, Regionsenter for Helse og utvikling. Halden blir hoved porten til Norge, med ansvar for og kontroll av trafikken over Svinesund. Terminal for landbåren godstransport. Østfold vil være hovedregion mellom Oslo og Gøteborg. Jernbanen vil for all framtid knytte Norge og Europa sammen og være en økonomisk og kulturell navlestreng for hele Norge. Stå på Ulf.

  Svar
 4. TO SPORS JERNBANE LANGS E6 GJENNOM ØSTFOLD, endelig skal vi snakke om noe som vil bety fremtid og muligheter for Østfold.
  Vi får tospors jernbane langs E6, med stasjoner på fire steder SKI – MOSS – ROLVSØY og HALDEN
  Moss blir en del av stor Oslo, med varemottak for sjøtransport og region for boligutvikling. Sarpsborg og Fredrikstad blir et nytt regionsenter for Østfold under navnet BORG, Regionsenter for Helse og utvikling. Halden blir hoved porten til Norge, med ansvar for og kontroll av trafikken over Svinesund. Terminal for landbåren godstransport. Østfold blir viktigste region mellom Oslo og Gøteborg. Jernbanen vil for all framtid knytte Norge og Europa sammen og være en økonomisk og kulturell navlestreng for hele Norge. Stå på Ulf Leirstein og alle politikere som tenker på Norge og fremtiden.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: