Reklamer

Manglende spørsmål fra media i klimadebatten

Det er vanskelig for den vanlige borger å få oversikt over hva klimapolitikken faktisk dreier seg om. Mediene stiller få kritiske spørsmål til personer som flyr verden rundt for å snakke om at vanlige folk må fly mindre.

Avisene har skrevet mye om at en «historisk» klimaavtale (Paris-avtalen) er undertegnet av både Kina, USA og EU-land. Det media har skrevet lite om er at avtalen ikke er juridisk bindende, og at det er opp til hvert enkelt land selv å avgjøre hvor store klimakutt som skal gjennomføres.

Norge har vært «best i klassen», og gitt lovnader om å kutte 40 prosent av utslippene innen 2030. Det vil ha enorme konsekvenser for økonomi, arbeidsplasser og velferd dersom kuttene gjennomføres så raskt. Kina, som står for 23 % av utslippene i verden, har ikke forpliktet seg til et eneste kutt, men kun «å nå maksimum utslipp i år 2030».

Dersom Kina øker sitt bruttonasjonalprodukt med 50 % til 2030 vil utslippene øke med 40 %. Dette tilsvarer nesten hele EUs nåværende utslipp. India har heller ikke forpliktet seg til kutt, og USA har lagt seg på et langt lavere kuttnivå enn Norge og EU.

Er det riktig å ukritisk innføre ekstremt strenge krav til norske bedrifter, slik at arbeidsplassene flagges ut til Kina eller India? En kinesisk bedrift slipper ut langt mer Co2 og annen forurensning enn en norsk bedrift, så miljøregnskapet ved å innføre særnorske miljøkrav er i beste fall tvilsomt.

Norge har allerede en av verdens reneste industrier, og vi er mange som ønsker å bevare arbeidsplassene i Norge. Klimalobbyen består av en rekke organisasjoner, posisjoner og godt betalte verv, som alle har en egeninteresse av å gjøre klimapolitikk til noe som ikke kan diskuteres på en objektiv, logisk og fornuftig måte. Media har heller ikke løftet en diskusjon rundt de viktige dilemmaene som er beskrevet i dette innlegget. Vi redder ikke verden ved å legge ned norske arbeidsplasser.

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

6 kommentarer

 1. Enig i det retoriske Ulf, men nå har verden og vi sovet i 100 år og glemt å utvikle den mekaniske industrien. Vi skal nå sørge for at vi blir de beste i den postindustrielle fremtiden og det vi vi tjene stort på. Fremtiden på det løpet vi har nå er den historiske søppeldynga. Vi skal ikke bare bli best i klassen, men overlegent best. Det gir oss mulighet til å oppleve det fantastiske som heter fremtiden. Dit vil vi alle. Klokhet tar oss dit og der vil vi alle være. Vi må slutte å sutre og heller se fremtiden som en mulighet. Vårt potensiale er utrolig og den post-industrielle fremtiden vår blir fantastisk. Jeg er helt enig med masse i filosofien som Elon Musk legger til grunn i sitt arbeide. Vi snakkes snart Ulf, har du helt glemt KLIMASKALLHUS ?

  Svar
 2. Lars-Jakob Coucheron-Aamot

   /  20. desember 2016

  Hei ULF

  Vedlagte foredrag fremført av pensjonert professor, fysiker og Klimaspesialis Stein Bergsmark, skulle ha blitt fremført i Plenum i Stortinget med obligatorisk fremmøte for alle representanter. Alle fakta river all synsing og skremmebilder i fillebiter.
  SE og LÆR
  MVH : Lars-Jakob

  http://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2016/05/Fysiker-kler-av-hele-klimapanelet

  Svar
 3. Gunnar Celius

   /  20. desember 2016

  Klimabløffen krydres med udokumenterte påstander for å holde den i hevd. Klimaavgift er ikke annet enn en skatt som vi betaler for at vi faktisk har solen i vårt solsystem. Hvem pokker er dem som hevder at de «eier» solen!??

  Svar
 4. Veldig bra Ulf, du har lest mange av mine links og klipp om klima forstår jeg. Nå er du snart på høyde med det Hagen prestert i Dagsnytt18 forleden.

  Mvh din venn

  Frede Sund Konglungveien 197B 1392 Vettre Asker NORWAY Mob +47 922 31 436

  Call Send SMS Call from mobile Add to Skype You’ll need Skype CreditFree via Skype

  ________________________________ Fra: Ulf Leirsteins Blogg Sendt: 20. desember 2016 12:25 Til: lugaren@gmail.com Emne: [New post] Manglende spørsmål fra media i klimadebatten

  Ulf Leirstein posted: «Det er vanskelig for den vanlige borger å få oversikt over hva klimapolitikken faktisk dreier seg om. Mediene stiller få kritiske spørsmål til personer som flyr verden rundt for å snakke om at vanlige folk må fly mindre. Avisene har skrevet mye om at en «

  Svar
 5. Jens Voltersvik

   /  22. desember 2016

  Akk, disse steinalderske klima- og miljøkrekene, en egen rase som er bitter og misunnelig på den «fantastiske lykkelige» fiffen som «får aaalt den peker på hvor enn den går og står». Ja, her dreier det seg om bitterhet- og misunnelse i kommunistisk stil. Tåpelig kommentar dette?, Tja, det får heller stå til…. .

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: