Reklamer

Nå må helseministeren på banen!

Gjennom lang tid har offentligheten blitt gjort kjent med en rekke kritikkverdige forhold knyttet til driften ved Sykehuset Østfold. Det er bra at avvik og denne type forhold avdekkes. Da kan man få gjort noe med det. Undertegnede har utfordret helseministeren på dette tidligere, men svaret er hver gang at dette skal håndteres av foretaket.

Helseministeren er øverste ansvarlige politiske myndighet, og ansvaret kan ikke delegeres.

Det siste forholdet som ble omtalt i media er om en episode fra våren 2015 hvor et nyfødt barn døde pga surstoffmangel. – Avviket fra god praksis er så stort at det anses som uforsvarlig, skriver Helsetilsynet i sin rapport.

Samtidig som denne nyheten om dette tragiske dødsfallet ble kjent, kommer også nyheten om at Sykepleierforbundet melder at man er bekymret for arbeidssituasjonen pga høyt sykefravær og at mange erfarne ansatte slutter. Dette vil igjen gå utover pasientsikkerheten.

Jeg deltok selv på et møte med sykepleiernes tillitsvalgte ved Kalnes i fjor. Vi må ta på alvor det som meldes fra de ansatte, og derfor er det viktig at vi lytter og følger opp.

Denne situasjonen som har vært beskrevet ved sykehuset siden oppstarten på Kalnes bør vekke bekymring og medføre handling.

Derfor har jeg i dag nok en gang tatt opp denne situasjonen med helseministeren. Jeg har stilt han følgende spørsmål og imøteser at han tar dette på største alvor:

Er Helseministeren tilfreds med situasjonen knyttet til Sykehuset Østfold, basert på de kritikkverdige forholdene og avvikene som har blitt offentlig kjent, og vil statsråden ta initiativ til en tettere oppfølging fra ansvarlige politiske myndigheter?

 

 

Reklamer
Legg igjen en kommentar

1 kommentar

  1. Både du og jeg vet Ulf, at sykehuset er bemannet med meget ukvalifisert mannskap på viktige poster i ikke medisinske tjenester og det har et enormt underskudd bevist. Ellers er det uvillige medarbeidere på flere poster og dette er en ukultur det må ryddes opp i. Lykke til Ulf en jobb må gjøres.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: