Reklamer

Et bevæpnet politi

Norge er det eneste landet i Norden, og et av få land på verdensbasis, der politiet ikke bærer våpen. Er vi så arrogante i Norge at vi tror resten av verden tar feil?

I en verden med stadig mer verdensomspennende terror er det viktig at politiet er i stand til å beskytte både allmennheten og seg selv. Vi har de siste årene sett flere tragiske eksempler på at politiet selv er mål for terroraksjoner. I en situasjon der sekundene teller hjelper det dessverre lite at våpenet er låst inn i bilen gjennom såkalt «fremskutt lagring».

Bevæpningsutvalget har nå levert sin innstilling som vil behandles av stortinget. Selv om utvalgets anbefaling er et fortsatt ubevæpnet politi, er ikke utvalget enstemmig. Anders Snortheimsmoen, tidligere sjef for Delta, mener politier bør være bevæpnet. Snortheimsmoen har, gjennom sin erfaring i politiets elitestyrke, erfaringer om hva som faktisk er nødvendig i praksis. Også politiets fagforening, Politiets Fellesforbund, har slått klart fast at de ønsker bevæpning av norsk politi. Når politiet selv er så klare i sin anbefaling, og Norge nærmest står alene i verden om å ha et politi uten våpen, er dette noe vi bør ta på alvor. Fremskrittspartiet er tydelige på at vi ønsker et bevæpnet politi.

Det er likevel noen positive signaler som kommer fra flertallet i Bevæpningsutvalget. Utvalget ønsker å åpne for at politiet skal kunne bruke elektrosjokkvåpen. Fremskrittspartiet har i over ti år ment det er viktig at politiet får et nytt taktisk våpen som er mindre dødelig enn skytevåpen. Jeg håper flere en Fremskrittspartiet nå vil se nødvendigheten av å gi politiet de nødvendige verktøy i kampen mot alvorlig kriminalitet og terrorisme.

Reklamer
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

9 kommentarer

 1. Det er mindre sjanse for å bli skadet av en terrorist Ulf, enn å bli påkjørt av trikken. Nå må vi slutte med dette hysteriet. Dette minner om Ulvejakt en retorikk for fanatikere. Hverdagskriminalitet løses ikke med våpen Ulf, dette blir for dumt – ikke sant ?

  Svar
  • Uenig. Når det først skjer noe, ref. London, var der helt avgjørende at politiet fikk stoppet terroristen raskt.

 2. Alle har rett til å være uenig men Donald sannheter behøver vel ikke være realiteter. Vi har hørt alt for mye alternativ virkelighetsbeskrivelse nå Ulf, kunnskap og virkelighet går hånd i hånd og skremselspropaganda tilhører en annen tid, den kunnskapsløse tid gamle venn. Husk at Donald er en gammel mann som alltid har tenkt sine egne uprøvde og uimotsagte tanker og da blir jo alle ting alternativ virkelighet.

  Svar
  • Dette har ikke noe med Trump å gjøre. Dette har med Nice, Brussel, London osv osv osv å gjøre…

 3. Merkelig Ulf hvordan vi kjenner «Lusa på gangen» Nytt vers på den gamle sangen. Ha en hyggelig og skuddfri helg min venn. Alt går bra hvis du unngår Ulvejegere.

  Svar
 4. Tom Vidar Grasmo Nilsen

   /  1. april 2017

  Helt enig med deg nok en gang Leirsten.
  MEN, som aktiv pistolskytter selv, må jeg si at norsk politi trenger litt mer trening før de er klare for å bære våpen fast. Ihvertfall slik de la det opp under forrige bevæpning, altså at de skal gå rundt med skarpladd våpen og våpenet i taktisk hylster på låret. Ta ladegrep tar et mikrosekund for de rutinerte, og dette gir også en karakteristisk lyd som folk hører. Nå er det alvor lyd. Alle som har gjort utenlandstjeneste i forsvareret, kan skrive under på dette.
  En annen ting, hvorfor ikke bære våpenet litt mer anonymt i beltehylster? Da hadde ikke folk en gang lagt merke til at politi var bevæpnet. Slik de praktiserer det i andre land.
  Gi også politifolk regelmessig trening. Minimum en gang i uka, både med håndtering og skyting, så skal man se politiet kommer opp til samme standard forsvaret har, og ikke minst oss i pistolklubber. Altså omtrent null vådeskudd.
  Jeg er for et bevæpnet politi, men det krever litt innsats, trening og ikke minst taktiske endringer i hvordan de faktisk bevæpner seg.
  Men JA til et væpnet norsk politi. 🙂

  Svar
 5. Feil fokus folkens. Politiet skal ha stor fysisk kapasitet, være godt trent og til stede som en naturlig del av miljøet. Glem våpen, god kommunikasjon og et effektivt bevæpnet innsatspoliti. Politiet skal være trent og fokusert til å håndtere samfunnsoppgaver og det skal ikke være å gå med våpen. La Donald leke Cowboy her skal vi bruke kløkt og hurtighet for å løse hverdags oppgavene. Spesialkompetanse til de spesielle oppgavene. Det er lov å bruke hodet vi bygger fremtiden med klokskap ikke billige floskler.

  Svar
 6. Politiet i Norge skal alltid være : 1) Veltrente for alle tiltenkte oppgaver. 2) Tilstede og tilgjengelige. 3) Politiet skal være i tiden og klare for det Post-industrielle samfunn.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: