Reklamer

Sykehuset Østfold må utvides

Siv Jacobsen (Arbeiderpartiet) skriver i et innlegg i avisene i Østfold at Sykehuset Østfold må bygges ut. Hun trekker også opp historien med at styret ved Sykehuset Østfold ønsket større kapasitet på sykehuset i utbyggingsfasen, men at nasjonale myndigheter satt rammer som hindret dette.

I Jacobsens historie må det legges til at det var rødgrønne regjeringen, med Arbeiderpartiet i spissen, som avgjorde rammene for sykehuset Østfold. Til tross for styrets ønske, ble det altså lagt til grunn utbyggingsplaner som har resultert i utfordringene vi nå ser.

Østfold FrP og jeg er ikke fornøyd med kapasiteten, og mener sykehuset burde vært skalert for å håndtere ikke bare dagens, men også fremtidens plassbehov. Dette advarte FrP om i utbyggingsprosessen, og det avvisende svaret fra den rødgrønne regjeringen var den gang: avgjørelser som er tatt, er tatt.

Jeg ønsker ikke å kritisere Jacobsen for at hun ønsker at Høie kommer på banen og bidrar til høyere kapasitet ved sykehuset Østfold. Jeg vil allikevel påpeke at det var hennes eget parti som undervurderte bevilgningene som har resultert i underskalering av Kalnes sykehus.

Det viktigste er imidlertid ikke hvem som har skylden for hva, og hvem som har sagt det ene eller det andre. Det viktigste er at vi får orden på sykehuset, øker kapasiteten og reduserer antallet korridorpasienter. Østfold FrP jobber for at det skal skje så fort som mulig.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

3 kommentarer

 1. Jon

   /  23. februar 2018

  Jeg er enig i at det det er flott at AP har snudd og nå istedet ønsker å utvide sykehuses slik også vi i FrP ønsker. For å si det populært så er det helt helmax det.

  MEN nå er det jo flere tegn som tyder på at Ski kommune heller ønsker å tilhøre det nye sykehuset i Øtstfold enn å måtte reise den lange og sterkt trafikkerte (og kraftig bomifiserte) veien til A-hus i Lørenskog. Og derfor bør man vel ta hensyn at pasientgrunnlaget med stor trolighet kan bli drøye 30 000 flere enn hva sykehuset per dato er bygget for?

  Svar
 2. Olaf Berli

   /  26. februar 2018

  Flott om sykehuset kan utvides. Bra at dere står på for å få det til.

  Det er imidlertid en enda viktigere sak på Stortingets timeplan i nærmeste framtid.
  Se en meget god beskrivelse på:
  https://resett.no/2018/02/25/okende-motstand-mot-a-innlemme-norge-i-eus-energiunion/
  Dette er noe som FrP MÅ få stoppet!!!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Bli med 135 andre følgere

 • Følg meg på Facebook

 • Arkiv

 • Reklamer
%d bloggere like this: