Reklamer

Dyrevelferd også for pelsdyr

Regjeringen har i sin regjeringserklæring forpliktet seg til å avvikle pelsdyrnæringen – et dyrehold der rev og mink sitter i bur. Dette er en god nyhet for alle dyrevelferdsforkjempere.

Regjeringsplattformen slår fast at dyrepoliti skal innføres i hele Norge, og at pelsdyrnæringen skal legges ned innen 2025. Jeg mener at denne regjeringen dermed gir dyrevelferden i Norge et solid løft. Dyrepoliti har vært en hjertesak for Fremskrittspartiet lenge. Og at avvikling av pelsdyrnæringen har vært en viktig sak for mange dyrevennlige nordmenn kan man ikke legge skjul på. Denne regjeringen leverer historisk gode resultater for dyrevelferden, blant annet fordi det er stadig blir opprettet dyrepoliti i flere politidistrikter.

Flere faginstanser som Veterinærinstituttet og Veterinærforeningen er enige i at pelsdyrhold i bur ikke kan forenes med god dyrevelferd. Reven og minken har adferdsbehov som et nettingbur med miljøberikelser ikke tilfredsstiller, og det er også bakgrunnen for den styrte avviklingen av pelsdyrnæringen i Norge.

Det er heldigvis straffbart å holde en hund i bur hele dens liv. Reven har minst like stort behov for bevegelse og stimulans som hunden. Ute i naturen beveger reven seg over store områder på jakt etter mat, soveplass og revir. Jeg mener det er underlig at det å sperre inn en hund er straffbar dyremishandling, mens tilsvarende behandling av en rev er lovlig. Problemet er ikke at pelsdyrnæringen har «enkelttilfeller» av dårlig dyrevelferd som kan ryddes opp i. Problemet er at pelsdyrnæringen og dyrehold i bur i seg selv medfører unødvendig lidelse for dyr. Vi ville aldri akseptert et system som sperret hunder inne i små bur på livstid. Det er ingen grunn til at vi skal akseptere dette for rev eller mink. For meg er dyrevelferden langt viktigere enn nye pelskåper.

Fremskrittspartiet er et parti for folk flest – og folk flest bryr seg om dyrevelferd. Det er også viktig for oss å sikre grunnleggende behov for både mennesker og dyr som ikke kan tale sin egen sak. Vi står på de svakestes side og tar dyrevelferden på alvor. Dyrene kan ikke beskytte sine egne interesser, og er derfor avhengig av at vi mennesker sørger for at de blir ivaretatt på en forsvarlig og verdig måte.

I partiprogrammet har FrP stått for strenge krav til dyrevelferden uten å avvikle næringen, og for mange i partiet er avvikling av denne næringen veldig krevende. Men det er ikke til å legge skjul på at svært mange FrPere også feiret stort da punktet om å legge ned pelsdyrnæringen kom inn i regjeringsplattformen.

Et samfunns velferdsstandard gjenspeiles i hvor godt vi behandler våre svakeste. Med den nye regjeringsplattformen retter vi oss mot en mer dyrevennlig framtid, noe jeg er glade for. Når det er sagt så ønsker jeg ikke å kritisere personer som jobber i næringen og som har dette som sitt levebrød. Men imidlertid er det åpenbart at forholdene for dyrene i pelsdyrnæringen ikke er gode nok, og det er det bred enighet om. Nettopp derfor avvikles næringen.

Som Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet er jeg stolte av å være en del av den mest dyrevennlige norske regjeringen gjennom tidene. Å lytte til flertallet og la de stemmeløse få en stemme er noe av det viktigste man kan gjøre i politikken. Jeg er stolte av at regjeringen nå har satt dyrevelferd først. Dyrene våre har ikke stemmerett, og er derfor helt avhengige av at vi mennesker arbeider for deres rettigheter og interesser.

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Bli med 135 andre følgere

  • Følg meg på Facebook

  • Arkiv

  • Reklamer
%d bloggere like this: